Vælg en side

Billedgalleri fra Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Kan man ride som synshandicappet?🏇
Svaret er ja! I hvertfald, hvis man spørger, Kevin og Isabella: “man kan sagtens ride, selvom man ikke kan se. Det handler meget om ‘fornemmelsen”. - Isabella. både Kevin og Isabella føler sig virkelig inkluderet i fælleskabet: “man føler sig nærmest mindre handicappet herude”. - Kevin.
Så, op på hesten og ha’ det fedt!🙌🏼🏇
Region Vest: Motorcykel og teltI 2020 afholdte DBSU Region Vest et motorcykel arrangement, det var en stor oplevelse for mange og derfor vil vi forsøge at gentage dette igen i år, på bedste vest maner. Så derfor er det i kombination med overnatning i telt.Hvis du deltog i vandreturen eller overlevelsesturen i år, så er dine sko og fødder nok gået godt trætte og derfor har vi undladt en vandretur på 60 km, men giver i stedet en MC tur fra Fredericia St. til Juelsminde campingplads den 19. juni, hvor vi slår lejr til den 20. juni. Her kan vi sammen komme med udenfor, snakke om både MC køreturen, udendørsgrej og en masse andet.Der er først til mølle princip, da vi ikke ved hvor mange motorcyklister vi kan finde, men vi satser på at der er plads til 15 deltagere så skynd jer at blive tilmeldt på tilmelding@dbsu.dk eller tlf. 71 71 02 23. Tilmeldingsfristen er den 14. juni og det koster 100 kr. som indbetales på MobilePay: 71006 eller bank: 8401-1068255 – Husk at skrive fornavn + motorcykel i overførelsen.Vi er opmærksomme på at ikke alle har telt, men måske godt vil med og prøve at sove i telt, så vi håber at kunne finde plads til jer i de telte som deltagerne medbringer, derfor skal i informere kontoret om I selv har et telt eller ej ved tilmelding og hvis du har, hvor mange ekstra der er plads til, samt om der er særlige kosthensyn, fx fødevareallergier eller vegetar/veganer eller andet. Vi søger for jeres oppakning bliver kørt til Juelsminde camping fra Fredericia st, og vigtigst af alt, så skal I huske mundbind, håndsprit og en Corona test som er maks. 72 timer gammel og negativ, den må meget gerne være fra den 18. juni, så i er godkendt over hele weekenden.De bedste outdoor hilsner
Marlene Jørgensen og Kenneth Schack Banner
⚽️ Vi er røde, vi er hvide, vi står sammen, side om side ⚽️Fodboldfeberen rammer Danmark og region Øst inviterer til ren fodboldfest og inviterer jer med til den første EM gruppekamp Danmark vs. Finland, som er lørdag den 12. Juni!Det bliver ligesom en stadionoplevelse med mad, drikke og nationalsang! Og det bedste er spørger i? At arrangementet er gratis.Det eneste som du skal gøre, er at tilmelde dig arrangementet på "tilmelding@dbsu.dk" tilmeldingsfristen er den 5. Juni! Der er 20 pladser på arrangementet og det vil finde sted i mødelokalet på Ramsingsvej 2500 Valby. Vi varmer op fra klokken 16 og arrangementet vil slutte omkring klokken 22.Der bliver god stemning og selv for jer som ikke går op i fodbold, er der mulighed for socialt fællesskabSom landsholdet vil formulere det "sammen er vi stærkere"Vi glæder os til at se jer! Må Danmark sejre!!!
Mvh.
Mikkel Enok og Mohammed Alsaadi.
Kom til idrætsweekend for unge med nedsat syn!Dansk Blindesamfund har i samarbejde med Parasport Danmark, forældreforeningen, DBSU og fritid og kulturudvalget i DBS, fornøjelsen af at invitere til dette helt nye og spændende idræts- og sundhedskoncept. Kurset er målrettet unge i alderen 10 til 25 år, samt eventuelt en forælder.Tanken bag kurset er motion, undervisning i sundhed, socialt samvær og rehabilitering over en forlænget weekend. Det vil på kurset være muligt at afprøve sportsgrenene svømning, atletik, judo, elektronskydning, goalball og showdown. Ud over at få kendskab til de forskellige idrætter, skal vi også sætte fokus på dagligdagens mange opgaver. Hvordan får vi motion ind i vores hverdag, hvordan får vi sat fokus på sund kost. Der vil derfor være oplæg af en kostvejleder samt af en tidligere elite idrætsudøver.Vi skal naturligvis også hygge os og drøfte, hvordan vi kommer videre med motion og sundhed, når kurset er slut. Der vil derfor blive sat fokus på at hjælpe dig som deltager til at komme i gang med en konkret sportsgren, når du er kommet hjem igen. Det kan være, vi kan være behjælpelige med at kontakte lokale idrætsklubber og formidle en kontakt og evt. mulighed for opstart.
Vi har erfarne og fagligt kompetente undervisere og oplægsholdere, som alle har stor erfaring i at undervise folk med nedsat syn. Samtidig er en vigtig del af kurset muligheden for at møde andre unge, der står i samme situation, som man selv gør, og finde nye venner og netværk blandt unge.Praktisk information:
Kurset arrangeres fra fredag den 12. november om eftermiddagen til mandag den 15. november om eftermiddagen, hvor kurset afsluttes med frokost.Kurset henvender sig til unge fra 10 til 25 år, samt evt. en forældre.
Der er et kursusgebyr på 350 kr. pr. ung og rejseudgifterne er for egen regning. Det er muligt at få én pårørende med pr. deltager, denne pårørende koster også 350 kr. plus egne rejseomkostninger.
Dansk Blindesamfund dækker ophold og forplejning på Fuglsangcentret. Parasport Danmark sørger for de dygtige og kompetente trænere.Der er et begrænset antal pladser, ca. 40 unge vil få mulighed for at deltage, så skynd dig at tilmelde dig. Tilmelding sker ved at henvende sig til kursusafdelingen på Fuglsangcentret på mail kursusafdelingen@blind.dk eller telefon 76202202Har du spørgsmål til dette kursus kan du kontakte Ricky Nielsen på telefon 22226159 eller Kenneth Bremer på telefon 23409202.Vi glæder os til at se dig!
Kære DBSU’ereNu er det endelig tid til, at vi igen kan møde fysisk til de unges fællesspisning. Torsdag den 3/6 mødes vi kl. 17-21 i Blinde- og svagsynedes aktivitetshus i Aarhus. Adressen er Sønderallé 10, 8000 Aarhus C. Der er mulighed for at få hjælp fra stationen og til aktivitetshuset og retur. Vi mødes, og laver samt nyder maden, og dele erfaringer om at stå i køkkenet. Det koster 50 kr. at deltage, som betales kontant i Aktivitetshuset.Du bedes tage forbehold for nedenstående Corona retningslinjer.
1. Du skal kunne fremvise ID (gule sundhedskort) og Coronapas. Dvs. en negativ test max 72 timer gammel, færdig vaccineret eller har været smittet tidligere.
2. Du skal bære mundbind eller vesir, når du går rundt i huset. Du anbefales at bruge visir i køkkenet.
3. Husk at spritte af og holde afstand.
4. Er du syg eller har symptomer, bedes du melde afbud.Tilmelding skal ske til Dorthe i Aktivitetshuset på tlf.86128062 eller mail aktivitetshuset.aarhus@blind.dk
OBS. Der er ikke mig (Annette Olsen) som du får fat i, men Merete eller Dorthe fra Aktivitetshuset.
Men skulle du have spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 53356932 eller mail: aao@dbsu.dkHåber vi ses Annette Olsen
Ser du dig selv som en gamer?Har du oplevet ikke at være i stand til at skelne mellem elementer i et spil, såsom objekter, der kunne interageres med eller objekter der skal indsamles? Vi prøver at løse dette problem ved at bruge elementer med høj kontrast i stedet for farver og tekstur der blandes sammen.Vi er en gruppe studerende, der arbejder med tilgængelighed i digitale spil. Vi har lavet en høj kontrast tilstand til et digitalt spil og leder efter deltagere til at prøve et simpelt spil, hvor denne høj kontrast tilstand kan slås til eller fra.Hvis du vil og har tid, vil vi gerne have et interview med dig, når du har spillet spillet for at høre din feedback. Interviewet bør ikke vare længere end 20 minutter.Vi tester i løbet af denne og næste uge.
Du er velkommen til at skrive i denne tråd hvis du vil deltage eller kontakte os via denne e-mail:
med601kbh2021@create.aau.dkMed venlig hilsen Emil, Daniel, Kristinn & Daniel fra Aalborg Universitet
Aktive mig - konkurrence!Vi i DBSU har sat fokus på bevægelse i maj måned og det vil vi gøre med en lille konkurrence!Udfordringen er, at gå 200.000 skridt i løbet af maj måned, det er svarede til cirka 6.600 skridt om dagen! Der vil være præmier til alle, som kan fremvise et billede af en skridttæller, der viser at I har gået de 200.000 skridt. Skridttæller kan hentes gratis som app, til jeres telefoner, skriv endelig til os, hvis i vil have anbefalinger til en app 🏃‍♂‍🏃‍♀‍🚶‍♀‍🚶‍♂‍I er mere end velkommen til at sende, videoer, billeder osv, som kan motivere andre til at få gået de her skridt 🙏VI håber at I vil deltage i denne konkurrence!Mvh.
HB
Region Øst
Region Vest
DBSU siger hjertelig velkommen til vores to nye medieredaktører; Maria og Mohammed!
Her får I en kort præsentation fra hver af de to medieredaktører:Maria:
"Jeg hedder Maria og jeg bor i Aalborg sammen med min kæreste og søn. Jeg glæder mig så utroligt meget til at bidrage med indslag fra arrangementer, og til at komme med mine inputs i medieredaktionens arbejde generelt! Jeg håber vi ses derude!"Mohammed:
"Jeg hedder Mohammed er 27 år og jeg er jeres nye medieredaktør. Til dagligt blogger jeg her: https://madsynet.dk/ sammen med Lasse, hvor vi udvikler madopskrifter med fokus på nem mad. Jeg er desuden kæmpe fan af Fc København og Real Madrid. Jeg glæder mig rigtig meget til at producere noget fedt indhold til DBSUs sociale platforme, og jeg glæder mig især til at møde jer alle sammen til arrangementerne!"I kan kontakte Maria på mka@dbsu.dk og Mohammed på moal@dbsu.dk eller hele Medieredaktionen på medie@dbsu.dk.
😭PAUSE MED BØRNEUNGEMØDERNE😭Kære DBSU’er - især vore yngste medlemmer.
Der bliver desværre en pause på ubestemt tid, med afholdelse af, Børne unge møderne!😔Anna-josephine Hope Bransholm er stadigvæk Børnemedieredaktør, men pga. et 3 måneders forløb på IBOS, er der pause med zoom møderne, som har kørt fast hver anden søndag i et stykke tid nu.Det vides endnu ikke, hvornår møderne starter op igen...
Det er super trist, men vi har også en Facebookgruppe, som i forældre, børn og unge meget gerne må benytte jer af👍🏼🤩Vi ses snart igen! 🤗.
De Bedste Hilsner, Anna Hope // Børnemedieredaktør.#LFBS #børnogunge #zoommøder #DBSU #IBOS #deyngste
Kom til introduktionsdag i Judo - en god sport for børn og unge med synshandicap.Judo Danmark og Parasport Danmark inviterer til introduktionsdage i judo i Århus, Odense og København.Judo betyder oversat fra japansk ”den milde vej”. Sporten giver deltagerne personlig styrke, velvære og mentalt overskud. Judo har derudover mange kvaliteter og facetter, som kan være særlige gavnlige for synshandicappede. Judo giver mulighed for at kæmpe på næsten lige vilkår som seende kammerater. I en judoklub får du et netværk af gode kammerater og bekendte, som alle deler den samme interesse.Judo Danmark og Parasport Danmark har fornøjelsen af at invitere dig med til specialtilrettelagte judoarrangementer for unge under  25 år.Dato og sted:
16. maj 2021: Århus Judo Klub. Finlandsgade 25, 8200 Aarhus
30. maj 2021: Kodokan Odense Kløvermosevej 91, 5200 Odense
5. juni 2021: Brøndby Judo Klub. Brøndby Stadion 10, 2605 (indgang via trappen til kælder)Program
10.00-10.15 Velkomst
10.15-12.00  Introduktion til judo, judotræning
12.00-12.45  Frokost
13.00-15.00  Judotræning
15.00-15.15 Spørgsmål, hvor finder jeg min nærmeste judoklubPraktisk info
Du skal have træningstøj på, gerne joggingsæt uden lynlås. Træningen kommer til at foregå på måtter med bare tæer. Husk at tage en drikkedunk med.  Vi sørger for bespisning samt god og sjov judotræning, som er tilpasset dit niveau.Pris og tilmelding:
Det er gratis at deltage. Tilmelding skal ske senest en uge før arrangementet til Ricky Nielsen, Idrætskonsulent i Parasport Danmark, rni@parasport.dk / tlf: 22 22 61 59.Yderligere information
Hvis du har behov for yderligere information, er du velkommen til at kontakte os.
Ricky Nielsen, Idrætskonsulent i Parasport Danmark rni@parasport.dk / tlf: 22 22 61 59.
Karina Sørensen, Udviklingskonsulent i Dansk Judo og Ju-Jitsu Union (Judo Danmark) karina@dju.dk / tlf: 23 10 29 22.
🍀 NÆSTE BØRNE UNGE MØDE 🍀🍀 Kære forældre, børn og unge!😊Det næste børne unge møde, er allerede om 8 dage, og vi får fint besøg af Noëlle Wille, som er en af Medieredaktørerne i DBSU.🍀 Dette zoom møde er ren og skær hyggesnak. Derudover er der et par af deltagerne, som har et stort ønske, om at være med i DBSU News, som Noël står bag. Det har de fået lov til, men dette bliver EFTER selve mødet.🍀 Lidt om Noël:“Jeg er en kreativ nørd. der elsker at tegne (det har jeg gjort altid). Jeg har også skrevet historier altid, og jeg arbejder ihærdigt på at forfølge min drøm om at blive forfatter indenfor Dark Fantasy og Horror.
Jeg elsker film, serier, Anime, bøger, musik og gaming. Sang og fotografering er også noget, jeg beskæftiger mig med”.🍀 Det næste børne unge møde er, søndag d. 7/3, kl 14.00.
Ønsker du, dit barn at deltage, så skriv til mig, Anna Hope via nedstående muligheder: 💁‍♀️
- MAIL: ajhb@dbsu.dk.
- TLF: 53780878.
- MESSENGER: Anna-josephine Hope Bransholm.🍀 Tilmeldingsfristen er, søndag d. 7/3 kl 13.00.🍀 Vi glæder os meget til at snakke med jer!!!De bedste hilsner, Anna Hope - Børne Medieredaktør. 🙋‍♀️•• Billede af Noëlle Wille.••
✊ UNGDOMSUDDANNELSER SKAL VÆRE FOR ALLE ✊”Hvis jeg var rektor ville jeg sørge for, at vi som uddannelsesinstitution var bedre til at tage udgangspunkt i den enkeltes behov.
For mig kan det være forvirrende og meget energikrævende, hvis jeg har svært ved at finde rundt på skolen. Den energi jeg bruger på at finde rundt på skolen, er energi jeg i stedet kunne bruge på min undervisning. Hvis skolen valgte at stille et klasselokale til rådighed til mig og min klasse ville min skoledag være mere overskuelig, og jeg ville føle den tryghed, som jeg har behov for” – fortæller Sara på 20 år med Aspergers og ordblindhed.#ungdomsuddannelserforalle
✊ UNGDOMSUDDANNELSER SKAL VÆRE FOR ALLE ✊Signe på 22 har autisme og ordblindhed. Læs hendes historie og bud på hvad hun ville forbedre hvis hun var rektor på en ungdomsuddannelse:”Hvis jeg var rektor ville jeg anbefale, at man oprettede flere forskellige ASF-klasser på alle de forskellige ungdomsuddannelser, så alle unge med autismespectrumforstyrrelser (ASF) har mulighed for at vælge en ASF-klasse, uanset hvilken ungdomsuddannelse de har valgt.
I ASF-klasserne er lærerene klædt på til at undervise en som mig, og de var gode til at skabe tryghed i klasserne, hvilket har været guld værd for mig. Jeg har brug for faste rammer og rutiner, hvis jeg ikke skal blive stresset. Mine valgfag havde jeg ikke sammen med min ASF-klasse, og lærerene i disse fag, var ikke klædt på til at undervise en som mig. Det bidrog til at jeg desværre ikke fik særlig meget ud af undervisningen”
– Signe, 22 år, autisme og ordblind, ASF-HFI undersøgelsen "Ungdomsuddannelser – skal være for alle", beretter 48 procent af de unge med handicap, at en større forståelse og viden hos undervisere og lærere kunne afhjælpe nogle af de problemer, de oplever.
Læs hele undersøgelsen her ( http://sumh.dk/wp-content/uploads/2020/06/Ungdomsuddannelser-skal-være-for-alle-1.pdf )#ungdomsuddannelserforalle
✊ UNGDOMSUDDANNELSER SKAL VÆRE FOR ALLE ✊Cathrine er 23 år, går på STX og er blind. Læs Cathrines historie om manglende forståelse for hendes behov på ungdomsuddannelsen:
”Hvis jeg var rektor ville jeg lytte til mine elevers behov. Jeg oplevede, at der ikke blev lyttet og at man misforstod mine behov. Det resulterede i, at jeg følte mig døgnbemandede under store dele af min uddannelse.
Jeg endte helt med at opgive det sociale liv på skolen. Jeg kan ikke overskue store fester med 1000 mennesker, så det første år deltog jeg bare i arrangementer med klassen. Udover at jeg var lidt bagud socialt, fordi jeg ikke deltog i festerne, fik min skole i starten af 2.g en idé om, at jeg skulle have hjælpelærer på i rigtig mange timer - selvom jeg frabad mig det. Det resulterede i, at jeg blev mere end almindeligt isoleret i gruppearbejde. Det værste var nok min studietur, hvor jeg blev sat til at dele værelse med min ledsager, selvom jeg havde fået skriftlig lovning på, at det ikke ville ske - det var en af de værste uger i mit liv” – Cathrine, 23 år, blind og har ADHD, STX#ungdomsuddannelserforalle
✊ UNGDOMSUDDANNELSER SKAL VÆRE FOR ALLE ✊
Jonas er 18 år, går på HTX og har Cerebral Parese. Læs Jonas' historie og bud på, hvordan man kan gøre ungdomsuddannelser mere tilgængelige for alle:”Hvis jeg var rektor, ville jeg gøre toiletterne mere handicapvenlige ved bl.a. at sætte armstøtter op på alle handicaptoiletter, og dedikere de mest tilgængelige toiletter til handicaptoiletter.
Prøv at forestille dig, hvis det det var dig, der ikke kunne komme på toilettet selv?
Hvis der kom armstøtter på handicaptoiletterne på min skole, ville det betyde, at jeg kunne bruge toiletterne meget mere selvstændigt, i modsætning til nu, hvor jeg behøver min hjælpers hjælp.
På trods af oplevelsen med dårlig tilgængelighed, er det lykkedes mig at få et godt socialt liv.
Jeg har fået mange gode venner i min klasse og vi støtter meget op om hinandens problemer – både faglige, fysiske og sociale. De fleste har et eller andet skjult handicap – det har jeg oplevet i min klasse. Uanset om det er synligt eller ej, skal vi tage hensyn til det enkelte handicap. Det vil jeg tage med mig til fremtiden!”
– Jonas, 18 år, Cerebral Parese (kørestolsbruger), HTX#ungdomsuddannelserforalle
✊ UNGDOMSUDDANNELSER SKAL VÆRE FOR ALLE ✊Læs Annemettes personlige historie, og hendes bud på hvordan man som rektor kan gøre ungdomsuddannelser mere tilgængelige for alle:”Hvis jeg var rektor, vil jeg sørge for, at de aktiviteter skolen udbyder er nogle alle kan være med til - uanset deres fysiske eller psykiske tilstand.Forestil dig, at du ikke føler dig inkluderet i din klasse fordi det sociale bare ikke er tilgængeligt for dig at være en del af. Sådan var det for mig.Det var meget besværligt for mig at deltage i det sociale liv på min ungdomsuddannelse. Mange af de aktiviteter, der skulle ryste os sammen som klasse var nemlig fysiske og på grund af min muskelsvind havde jeg rigtig svært ved at deltage på lige fod med de andre i de aktiviteter, der var planlagt. Det resulterede i, at jeg endte med at føle mig uden for. Så hvis jeg var rektor på min skole ville jeg sørge for, at der under introdagene også er tænkt i aktiviteter, der kan rumme folk som ikke er ligeså fysiske”– Annemette, 22 år, muskelsvind, HHX#ungdomsuddannelserforalle
Hej alle medlemmer og glædelig første søndag i advent! Her er en lille hyggelig konkurrence for børn i alderen 9 til 15 år i DBSU.Anna-Josephine Hope Bransholm har lavet begyndelsen på en adventsfortælling, og den håber vi, at I vil hjælpe os med at skrive færdig! Så vær med til at skabe adventsfortælling sammen med os andre i DBSU! Der er nemlig præmier til de tre bedste historier,Det er et krav, at du (dit barn) er medlem af DBSU, og hvis du ikke er det, kan du sagtens nå at det endnu. Bare ring eller skriv til kontoret, som er åbent mandag, onsdag og fredag fra kl. 12-15. Ring på 71710223 eller skriv på kontor@dbsu.dk.Nu til det sjove, nemlig historien.Den forsvundne adventskalender
Dette er historien om Ida og Theo. De er tvillinger og deles om næsten alting, også deres adventskalender. Deres forældre brugte altid en masse tid på at lave dem og gaverne var altid noget de virkelig godt kunne li. De elskede når deres forældre satte gaverne frem ved adventskransen, især fordi mange af gaverne havde været det lækreste slik som de hyggede med om søndagen. For et par år siden havde de dog fået 2 små nissebamser. De havde set lidt gamle ud men de var så søde og utrolig bløde. En nat havde Theo vækket Ida midt om natten fordi, at han var sikker på at han kunne høre små stemmer fra bamserne. Først havde Ida troet, at Theo løj men et par nætter senere havde Ida hørt det samme. De havde ikke turde sige det til deres forældre. Da julen var overstået havde Mor pakket bamserne sammen og de havde ikke tænkt på dem siden....Før nu! Mor stod pludselig med hænderne fulde af julekasser og i den ene stak 2 små nissebamsers hoveder ud.
“Det er snart jul, det er nemlig den første søndag i  Advent." havde Mor sagt med et kæmpe smil. Hun havde planlagt den helt store juledag, så nu skulle hele huset  pyntes.
Theo og Ida havde fået besked på at hente gaver nede i deres onkels kolonihavehus. Mor ville nemlig gerne have alle julegaverne lå under træet så det kunne skabe lidt julestemning.
“Kom nu idaaaaaaaa!!”  Theo glædede sig vildt meget til at hente gaverne, men Ida var bare såååå langsom. “Jeg kommer nu”. Ida kom ud fra sit værelse med en underlig duft efter sig. “Hvad er dog det?” Spurgte Theo. “Jeg så på Instagram, at hvis man puttede gran under hovedpuden, så ville man dufte af jul”. Theo vidste godt, at han ikke skulle komme med kommentarer  om at Idas virkelige underlige ideer, for hun ville gøre alt for at blive den største istagrammer på Instagram.
På vejen ud til deres onkel sagde ida pludselig “Så du også nissebamserne i julekasserne” Theo så overrasket ud og nikkede ja. De var begge lidt nervøse for at snakke om det så Ida skyndte sig at skifte emne.
Ude ved deres onkels kolonihavehus var der altid mange flotte grønne træer og en masse små stier med blomster overalt. Der var stadigvæk flot og grønt selvom det var vinter. Onkels kolonihavehus lignede allermest et skur men både Ida og Teo elskede at besøge ham for han havde altid sjove historier  og varm kakao med flødeskum klar til dem når de kom.
De bankede på........?
Hvad sker der nu? Det er op til dig..... du(dit barn) har til på torsdag, d. 3/12. Til at komme med dit bidrag. Send det til mailen, ajhb@dbsu.dk. Skriv gerne en kommentar herunder, når mailen er sendt afsted. Skriv også gerne navnet på den som har lavet historien. 
Her ses to der løber rund langs løbebanen på stadionet.
Der står nogle og varmer op til løb. Nogle er i planken, andre strækker ud og laver mavebøjninger
På billedet ses to som løber ved siden af hinanden
Et hold står i en rundkreds på løbebanen
Tryk her fo at indlæs flere billeder