Vælg en side

Om DBSU

Dansk Blindesamfunds Ungdom – DBSU er en forening for børn og unge med synshandicap i alderen 0 til 36 år.
Vi arbejder for børn og unge synshandicappedes trivsel og rettigheder i samfundet.

For os er målet klart: alle synshandicappede børn og unge skal have samme muligheder som deres alderssvarende kammerater.

  • DBSU laver en lang række forskellige faglige og sociale arrangementer. Her mødes synshandicappede unge i et trygt og ligeværdigt fællesskab.
  • DBSU er politisk aktiv og varetager synsrelaterede problemstillinger. Vi søger indflydelse på kulturelle, uddannelses- og erhvervsmæssige forhold, på baggrund af medlemmernes konkrete erfaringer.
  • DBSU udgiver synsrelaterede materiale gennem podcast, nyhedsbreve og sociale medier.

 

Mærkesager

Skab dit eget liv
Samfundet har fordomme om synshandicappede og synshandicappede har fordomme om samfundet. Fordommene skal nedbrydes og synshandicappede skal aktivt tage del i samfundet. DBSU støtter medlemmerne i at tage kritisk stilling til omverdenen og til konstruktivt at tage vare på egen situation.

Motion og bevægelse
Det er særligt vigtigt at være fysisk aktiv som synshandicappet, da hverdagen kræver meget energi. En god kropsforståelse er en forudsætning for at kunne fungere på lige vilkår. Idræt giver fede oplevelser i fællesskab med andre.

Tilgængelighed
Tilgængelighed er nødvendigt for nogle og godt for alle. Det er svært som synshandicappet at færdes i både den fysiske og digitale verden. DBSU gør derfor opmærksomhed på vigtigheden af tilgængelighed.

Tidlig berøring med arbejdsmarkedet
Et studiejob eller praktikplads giver vigtige erfaringer til ens arbejdsliv. Få unge med synshandicap har haft berøring med arbejdsmarkedet. DBSU arbejder for at bygge bro mellem den synshandicappede og arbejdsgiver, for at sikre en god overgang fra uddannelse til job.

 

“Så derfor forestil jer 2 poser; den ene pose med 90 oplevelser, du ikke kan få fordi du er synshandicappet. I den anden pose; med 10 oplevelser du kan nyde fordi er synshandicappet. Vi vil i DBSU altid samle alle 100 oplevelser i én pose – alle skal have lige muligheder for samme oplevelser”

Kontakt

Adresse
Att: DBSU
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
Telefon 71 71 02 23
Telefontid:
mandag 12-15
fredag 9-12

E-mail adresser
Kontoret: kontor@dbsu.dk
Formanden: formand@dbsu.dk
Tilmelding til arrangementer:
tilmelding@dbsu.dk

Omkring websiden
it@dbsu.dk

Forretningsudvalget
fu@dbsu.dk

Konto nr.
DBSU:            8401-1068222
Region Øst:    8401-1068271
Region Vest: 8401-1068255

MobilePay
DBSU29022
Region Vest71006
Region Øst29022
CVR nr.64514628
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com