Vælg en side

Om DBSU

Dansk Blindesamfunds Ungdom – DBSU er en selvstændig, landsdækkende forening for unge blinde og svagsynede. Foreningen er åben for alle børn og unge med et synshandicap under 36 år. Både lokalt og på landsplan arbejder DBSU for unge med synshandicaps generelle dannelse og livskvalitet, samt for at skabe øget integration og inklusion i samfundet.  

Vi skaber ansvarsbevidste, initiativrige og empatiske unge mennesker for at øge deres grundlæggende evne til at samarbejde og få en fællesskabsorienteret tilgang til samfundet. Vi nedbryder fordomme, fordrer til kritisk stillingtagen til omverdenen og til konstruktivt at tage vare på egen situation. 

Vi vil bidrage til vores medlemmers muligheder for at skabe sig deres eget liv, hvor de tager aktiv del i samfundet, hvor uddannelse, tilknytning til arbejdsmarkedet og et aktivt liv med idræt og kulturelle oplevelser er centrale indsatsområder. Det kræver fokus på barrierer for lige muligheder med det øvrige samfund og hvor øget tilgængelighed giver unge med synshandicap bedre muligheder for at færdes i både den fysiske og digitale verden. 

Som medlem af DBSU får du bl.a.:

  • Et stærkt fællesskab med andre unge med synshandicap
  • Adgang til en lang række faglige og sociale arrangementer
  • Mulighed for aktivt at deltage i foreningslivet, få politisk indflydelse og et styrket CV
  • Adgang til DBSU’s podcasts, nyhedsbreve og sociale medier hvor vi deler relevant viden og muligheder

 

 

Historien om Dansk Blindesamfunds Ungdom i 1981

Jens Bromann ønskede som 15 årig at have et fællesskab for blinde og stærkt svagsynede unge og børn. Han kunne som 15 årig ikke få et medlemskab hos Dansk Blindesamfund før han var 18 år. Han blev så 18 år, samt medlem af Dansk Blindesamfund, men der var ikke mange unge mennesker i foreningen på det tidspunkt. Derfor ønskede de ældre i foreningen gerne, at Jens gjorde noget for de unge mennesker i samarbejde med Dansk Blindesamfund. Derfor ansatte Dansk Blindesamfund Bent Christensen til at undersøge og skabe tiltag for børn og unge i Dansk Blindesamfund, men kredsformænd havde på det tidspunkt ikke den samme interesse for de unges ønsker. Derfor besluttede Jens at lave en selvstændig forening, så de unge hurtigere og nemmere kunne skabe deres ønsker med tæt relation til Dansk Blindesamfund.
Dansk Blindesamfunds Ungdom blev herefter stiftet af Jens Bromann i 26. marts 1981, som var 24 år gammel ved stiftelsen. I samarbejde med konsulenten Bent Christensen fra Dansk Blindesamfund og den daværende formand fik de det formelle på plads med økonomi og vedtægter.

Hør Jens Bromann fortælle historien om stiftelsen af DBSU i videoen:

Kontakt

Adresse
Att: DBSU
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Telefon
71 71 02 23
Mandag kl. 10 til 13
Torsdag kl. 10 til 13

E-mail
Hovedmail: dbsu@dbsu.dk 
Kontoret: kontor@dbsu.dk
Formanden: formand@dbsu.dk
Forretningsudvalget: fu@dbsu.dk

Konto nr.
DBSU:           8401-1068222
Region Øst:   8401-1068271
Region Vest:  8401-1068255

MobilePay
DBSU:           29022
Region Øst:   71006
Region Vest:  29022

CVR nr.
64514628