Vælg en side

VEJLEDNING TIL UNGE UNDER 18 ÅR

Billede af telefon

Tilbud til synshandicappede under 18 år.

Hvis du er under 18 år og synshandicappet, eller kender sådanne personer, kan nedenstående tilbud måske bruges.

Dansk blindesamfunds ungdom kan nu tilbyde gratis telefonisk vejledning til dig, som er under 18 år og synshandicappet.
Til din rådighed står to yderst kompetente unge blinde kvinder, som begge er dygtige til / brænder for, at snakke med andre mennesker.

Hvorfor vælge at tale med os?
Vi ved, hvor udfordrende det somme tider kan være at indgå i den seende verden; både i skolen, fritidslivet og derhjemme, og havde vi i folkeskoletiden fået tilbudet om, at snakke med en synshandicappet person, som tilmed kun var nogle år ældre end os selv, havde vi gladelig taget imod det.
Vi ved jo, at der er uddannet mange dygtige synskonsulenter til at hjælpe og vejlede jer. Vi ved også, at familien og andre som regel enormt gerne vil hjælpe og forstå. Men ingen af disse personer, har på egen krop oplevet, hvad det vil sige at have et synshandicap.

For vi kan godt huske, hvor irriterende det var, ikke at kunne deltage i halvdelen af det, de andre børn legede i frikvarterene, og hvor ubehageligt det var, når de pludselig alle sammen var løbet deres vej.
Vi kan også tydeligt huske, hvordan det var at blive ældre, og lige pludselig skulle tage stilling til forholdet til sine forældre, om man nu også kan få en kæreste, og hvad man skal i fremtiden.

Derfor vil vi meget gerne dele vores erfaringer med dig, hjælpe dig med at takle de udfordringer, du møder, og få det bedst mulige ud af din situation.

Vi kan langtfra erstatte synskonsulenter, psykologer eller andre professionelle, men vores store erfaring og indsigt skal ses som et supplement til den hjælp, I ellers kan få.

Hvad disse samtaler skal indeholde, er helt op til dig; det kan være skole, fritid, familie, fremtidsplaner – det er kun dig selv, der sætter grænserr, men uanset hvad, har vi 100% tavshedspligt, hvilket vil sige, at vi ikke under nogen omstændigheder fortæller videre, hvad du har fortalt os, uden at spørge dig først.
Hvor meget, du vil tale med os, er også helt op til dig, det kan være, du bare har brug for en enkelt snak, eller måske har du brug for et længere forløb.

Hvis du ønsker en samtale eller et forløb, skal du sende os en mail på adressen:
vejledning@dbsu.dk
I denne mail skal du oplyse følgende ting:
Fulde navn.
Alder.
Om du er svagtseende eller blind.
Om der er særlige dage / tidspunkter på dagen, du ønsker at tale med os på.
Herefter vil du blive tilknyttet en af os, som i løbet af få dage vil svare dig, og aftale en tid, samt informere om, hvilket telefonnummer, du skal ringe på (samtalens varighed vil være omkring en halv time pr. gang)

Du er naturligvis også velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål vedrørende dette tilbud som du ønsker svar på.

Vi skal gøre opmærksom på, at dette projekt er drevet af frivillige, så din eneste udgift i forbindelse med vores samtaler vil blive telefonpengene.
OBS: Det er meget vigtigt, at du pr. mail bekræfter, at vi har en aftale på det givne tidspunkt, så der ikke sker nogen misforståelser.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mange hilsener
Sofie Monggaard og Cathrine Honore

Færdigheder

Indsendt den

28. november 2016