Dagsorden for hovedbestyrelsesmøde d. 21. til 23. februar 2025
- Velkomst
- Valg af ordstyrer
Hiba vælges som ordstyrer.
- Valg af referent og to do-ansvarlig
Ida og Cecilie er referenter, og Cecilie er to do ansvarlig.
- Godkendelse af dagsorden
- Check in (hvordan går det?) – gennemført
- Opfølgning på to do og hvad er der sket siden sidst
Det er besluttet at opstarte en ny to do liste
- Status på økonomi (Ida og Ditte)
Vi har på nuværende tidspunkt brugt 143000 kroner og haft indtægter 35.000. Dette resulterer i et minus på 107.000 kroner for første kvartal. Der vil blive søgt om vores kvartaltilskud på 70.000 kroner fra DBS, som vil opveje en del af dette minus. Ida gør dette asap. På nuværende tidspunkt har vi 367.000 kloner på kontoen. Underskudet er altså kun for første kvartal, ikke for foreningens overeordnede økonomi. Økonomien er stabil, men der er ikke plads til store udsving, så i løbet af de næste måneder vil vi have fokus på at passe på den og stabilisere den yderligere.
- Samarbejdspartnere
A) DBS (Ida)
Samarbejdet med DBS går godt. Ida, Nicklas og Hiba tager til deres landsmøde den 7. til 9. marts som repræsentanter for DBSU og holder et oplæg for at fortælle om foreningens arbejde for unge med synshandicap.
B) BUF (Cecilie)
Orienterer om udvalgt, og hvad udvalget opgiver er, samt hvordan vi kan bidrage til udvalgets arbejde. Det gælder bl.a. trivsel blandt børn og unge, og hvordan vi igennem et samarbejde vil kunne styrke medlemmernes kompetencer ved det.
C) IBOS (Ida)
Ida og Thea arbejder på at styrke samarbejdet med IBOS. De holder fortsat halvårlige møder med dem for at drøfte IBOS’ strategi og tale om de udfordringer, vi i DBSU ser hos de unge, både når det kommer til uddannelse, beskæftigelse og den almene dagligdags trivsel.
DBSU har fortsat en plads i IBOS’ bestyrelse, hvilket giver os ydeligere mulighed for at give vores mening til kende og komme med råd og vejledning i spørgsmål der har med unge at gøre.
I øjeblikket arbejdes der på et samarbejde mellem IBOS og Region Øst om en fællesspisning. Der er arrangørmøde den 24. februar, så mere info vil følge herefter.
D) SUMH (Ida)
Vi forsøger at blive bedre til at benytte de tilbud, SUMH giver os som paraplyorganisation. Ida har kvartalsmæssige møder for at få ledelsesmæssig sparing, noget hun får rigtig meget ud af.
SUMH afholder repræsentantskabsmøde i Middelfart i weekenden den 25. til 27. april, hvor to repræsentanter fra DBSU har mulighed for at deltage. Bestyrelsen er blevet orienteret om denne mulighed, og de er blevet bedt om at give besked til FU ved ønske om deltagelse. Cecilie tilbyder at være den ene repræsentant.
E) DUF
Anna, Thea og Elias har været til DUFs delegeretmøde. I DUF skal man som organisationen være under en gruppering, fx de humanitære eller familiære organisationer. DBSU er endnu ikke en del af en gruppering. Vi har været til de kulturelle organisationers formøde, hvor vi har diskuteret vores holdninger forud for delegeretmødet. De humanitære, hvorunder SUMH hører til, vil også gerne have os med. Som repræsentant i en gruppe skal man hjælpe med at beslutte, hvad DUF skal gøre med udgangspunkt i egen organisations værdier. Vi har valgt at være en del af den kulturelle gruppe. DBSU bliver altså repræsenteret, men det er DUFs værdier og arrangementer der bliver diskuteret.
Anna og Thea vil gerne deltage i DUFs samværsuddannelse, som blandt andet indeholder konflikthåndtering, håndtering af samværssager og generelle værktøjer til at skabe et godt fællesskab. Kurset ligger den 14. til 16. maj og bestyrelsen er enige om, at de meget gerne må tage afsted.
F) Interessegruppen (Jakob og Nicklas)
Vi arbejder stadig på at definere samarbejdet med Interessegruppen. Der har været udskiftninger, både i deres bestyrelse og i vores kontaktpersoner. Fra nu af er det Nicklas og Jakob der står for kontakten med dem.
Vi diskuterer, hvorvidt Interessegruppen skal deltage på landsmødet, da vi i det forgangne år ikke har lavet noget konkret med dem. Vi bliver enige om, at det kan de godt, da vi er glade for dem som samarbejdspartner og ser et stort potentiale i samarbejdet, særligt i forhold til medlemmer mellem 30 og 36 samt gruppen af medlemmer der over, når de ikke længere lever op til DBSUs medlemskriterier. Vi vil dog opfordre til, at oplægget inkluderer følgende tre elementer: hvad kan de gøre for medlemmer mellem 30 og 36 og over, hvilke arrangementer de har samt hvordan de ser det fremtidige samarbejde med DBSU.
G) Synscenter Refsnæs (Ida og Cecilie)
Der har været en del aflysninger af møder i fagligt råd. Cecilie har derfor ikke været afsted, og der er derfor ikke nogen opdateringer. Næste møde ligger i maj 2025.
Cecilie fortæller overordnet om mødernes indhold, som blandt andet inkluderer opdateringer fra øjenlæger og de udfordringer de unge elever som går på skolen oplever.
Cecilie tager afsted til sommerskolen til sommer for at fortælle om og repræsentere DBSU.
H) LFBS (Ida)
LFBS samarbejdet kører godt. Thomas vil være dirigent til landsmødet i år, hvor de også deltager med et oplæg.
Vi laver fortsat Lalandia og Hurdal i samarbejde med LFBS. Lalandia vil ligge i september 2025, og Hurdal vil finde sted i august 2026.
Ida og Cecilie vil gerne deltage på LFBS’ Syn på Barnet til foråret.
I) Synscentralerne (Ida, Hiba og Jakob)
Arbejdet er endnu ikke påbegyndt. Der er nedsat et udvalg bestående af Hiba, Ida og Jakob som skal stå for det.
J NaviBlind (Ditte og Ida)
Region Øst har afholdt et arrangement i samarbejde med NaviBlind med henblik på at teste deres udstyr. NaviBlind deltager også ved landsmødet i år, hvor der vil være mulighed at høre mere om samt teste konceptet.
- Workshop om samarbejdet mellem DBS og DBSU (Ida og Mie Henriksen)
Mie Henriksen, som er socialrådgiver i DBS’ afdeling for rehabilitering og rådgivning, deltager i mødet for at afholde en workshop om, hvordan vi bedre kan arbejde sammen om tiltag og arrangementer tilrettet vores medlemmer. Vi taler blandt andet om Unge Campen og det besluttes, at Cecilie deltager i arbejdet med planlægningen sammen med DBS’ arrangørgruppe.
Vi brainstormer også andre idéer til fremtidige arrangementer. Der bliver blandt andet foreslået shoppingture og arrangementer med fokus på psykoeduktation i angst og lignende.
- Status fra kontoret (Ditte)
Kontoret kører som det plejer. Ditte skal på DUFs sekretariatsnetværk den 26. februar for at netværke med andre i samme stilling som hun selv. Ditte og Ida skal på lederkursus hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde fra den 13. til 14. maj 2025.
Årsregnskabet er godkendt af bestyrelsen og skal endeligt underskrives, når det er godkendt på landsmødet.
- Medieredaktionen (Anna og Ida)
Ditte vil fremover være mere inde over medieredaktionens arbejde. De har møder en gang om måneden, hvor de planlægger arbejdet. Thea og Ida er fortsat med inde over fra hovedbestyrelsens side og fordeler det koordineringsmæssige arbejde mellem sig.
- Kommende arrangementer
A) Landsmøde 2025 (Ida, Anna, Hiba, Navid og Jakob)
Der er indtil videre kommet 16 tilmeldinger. Arrangørgruppen er i gang med at fastlægge programmet, som ud over GF’en vil inkludere forskellige former for fysisk aktivitet og oplæg fra samarbejdspartnere.
Medieredaktionen planlægger yderligere promovering på vores sociale medier med fokus på at udbrede kendskabet til arrangementet og forhåbentlig herigennem få nogle flere tilmeldinger.
B) Bonusarrangement (Anna, Hiba og Ida)
Arrangørgruppen vil mødes snarest muligt for at tale om indholdet og påbegynde planlægningen af arrangementet.
C) Lalandia (Hiba, Ida, Jakob og Nicklas)
Vi er ved at forhøre os om muligheden for at flytte arrangementet til den sidste weekend i september. Arrangementet afholdes i samarbejde med LFBS, og vi planlægger at booke 20 hytter.
D) Mini (Ida)
Arrangørgruppen består i år af Ida, Rosa, Anders og Elias.
E) Royal Run
Ida og Cecilie Valla arbejder sammen DBS om Royal Run 2025. Arrangementet vil finde sted den 9. juni, og tilmeldingsfristen er den 1. marts. Vi har indtil videre fået 33 tilmeldinger.
- Hjemmesiden (Hiba, Ida og Jakob)
Vi er klar til at gå i gang med hjemmesiden. Kim går i gang med selve arbejdet på mandag den 24. februar, hvilket betyder, at den første faktura på 50 % af det samlede beløb på 30.000, det vil sige 15.000, vil falde. SoftNotics vil udarbejde hjemmesiden i løbet af den efterfølgende måned, og selve produktet vil være færdigt og klar til test og rettelser af fejl og mangler over en periode på 14 dage op til laandsmødet.
Vi taler om brugen af “Min Forening” som er et nyt regnskabsprogram, som giver mulighed for at tilmelde sig arrangementer og betale for dem direkte via hjemmesiden. Hiba har været med i testgruppen af Min Forening og har ikke gjort sig gode erfaringer med det, da tilgængeligheden er dårlig med blandt andet VoiceOver. Ditte har også undersøgt Min Forening og vi taler om, hvorvidt en overgang til dette risikerer at få negative konsekvenser for hendes arbejde.
Vi bliver enige om, at hjemmesideprojektet ikke sættes i gang før vi er helt enige med SoftNotics om, hvorvidt vi skal gå over til Min Forening eller beholde vores nuværende bogføringssystem. Dette betyder muligvis en senere færdiggørelse af hjemmesiden. Det overlades til arbejdsgruppen, som består af Hiba, Ida og Jakob at fortsætte arbejdet.
- Kort opsamling på forventningsworkshop (Ida)
Vi drøfter forventninger til hovedbestyrelsen og andre tillidspersoner, blandt andet i forbindelse med arrangementer, hvor de ikke er arrangører, men stadig er repræsentanter for foreningen. Dette gøres særligt med fokus på, hvordan vi undgår at blive for interne og bedst imødekommer nye medlemmer, særligt ved store arrangementer som for eksempel landsmødet.
- Afslutning på bestyrelsesåret – det gode samarbejde (Ida)
Vi evaluerer bestyrelsesåret 2024-25. Vi taler blandt andet om det gennemgående fokus på motivation og ressourcer, Ida har forsøgt at lægge til grund for arbejdet. Vi tager også en runde for at høre, hvem der planlægger at stille op igen, og alle dem som er på valg planlægger at genopstille.
- Fremtidige møder (Ida)
Vi drøfter, hvorvidt de fremtidige hovedbestyrelsesmøder skal vare en hel weekend eller blot en overnatning? Vi bliver enige om, at hvert andet møde vil vare en weekend, hvorimod resten bliver. Vi bliver enige om, at det første møde efter landsmødet samt udvidet hb fremover vil vare en weekend, og de to andre vil forløbe fra lørdag middag til søndag middag.
Vi bliver enige om, at dem der har over fire timers transporrtid kan overnatte fra fredag til lørdag ved de møder der varer fra lørdag til søndag.
- Eventuelt