Vælg en side

Marts 2018

Foto af 2 blomster, fortårs billede

Et nyt år er begyndt. Det betyder nye tiltag, nye mål og et frisk pust af energi.

For DBSU betyder dette andre drivkrafter, øget fokus og frem for alt nye, sprudlende idéer.

Nyt fra hovedbestyrelsen:

Hvad laver vi i hovedbestyrelsen?
Vi har travlt som altid, men vi nyder det!
Vi fortsætter mange af de projekter, vi søsatte i 2017.
Vores samarbejde med LFBS (landsforeningen af forældrer til blinde og svagsynede) kører fortsat derud af. I weekenden d. 3. til 4. marts deltog Victor Sørensen og Cathrine Honoré til deres årlige generalforsamling, hvilket mange af de nybagte forældre var glade for, eftersom det gav dem nogen rollemodeller at spejle sig i. Vi var glade for at mærke, at vi var til så stor hjælp for forældrerne. I weekenden d. 4. til 6. maj skal der afholdes aktiv familieweekend, hvor DBSU ligeledes skal sende repræsentanter som en slags rollemodeller.
I øvrigt klør vi (sammen med DBS) fortsat på med samarbejdsaftalen, hvor særligt projektet ”mit første job” er i fokus. Der er foreløbigt lavet en forundersøgelse med 10 interesserede, og nu prøver DBS og LFBS at finde det rette job til dem.
Vi håber, at projektet lykkes, da det på lang sigt kan hjælpe synshandicappede med at komme ud på arbejdsmarkedet.

Men udover at vedligeholde kontakten til veletablerede samarbejdspartnere prøver vi også at stifte nye bekendtskaber. Indtil videre har der været afholdt informationsmøder om DBSU i København, Odense og Århus, og vi prøver nu at få arrangeret lignende møder i Vejle, Aalborg og på Refsnæsskolen.

Afholdte arrangementer:

I det nye år har der hidtil været afholdt et enkelt landsarrangement.
Inspireret af den succesfulde selvværdsweekend for vores unge medlemmer valgte arrangørerne at afholde et lignende tiltag for medlemmer over 18 år. Dette var et intenst arrangement, der foregik i en spejderhytte på Fyn. Her fik deltagerne mulighed for at dryfte noget så abstrakt som sociale kompetencer i en på forhånd tilrettelagt workshop. Derudover blev vi beriget med inputs udefra; både fra Ulla Holtze (som de fleste af os kender fra sæt mig fri o.lign) og også Tomas Elnegård, som underviste os i mindfulness.

Kommende landsarrangementer:

Det helt store event på landsplan er naturligvis årets landsmøde, som i år foregår fra fredag d. 30. marts til søndag d. 1. april – igen i år på Fuglsangscenteret i Fredericia.
Her skal vi som altid dryfte foreningens fremtid, møde vores skønne samarbejdspartnere samt ikke mindst socialisere med nye og gamle DBSUere. Vi glæder os til at se, hvad de spændene debatter vil føre til, hvem der skal varetage hovedbestyrelsens opgaver det kommende år, men vi glæder os ligeså meget til lørdag eftermiddag, hvor der igen i år er hyret en danseunderviser, samt mulighed for at komme på en gå eller svømmetur, og glæd jer til lørdag aften, for der skal vi have åben scene med Victor Sørensen som toastmaster, og efterfølgende musik.

Men landsmødet er heldigvis ikke det eneste, vi har at glæde os til i år.
Flere store successer vil blive gentaget; Den populære sangweekend vil i år finde sted i den første weekend i august, og ”sund krop” vil også blive gentaget, dog først til oktober. Sundhedstemaet er i høj kurs i år, for lørdag d. 24. marts vil arrangementet ”aktive mig” blive afholdt. Dette er et endagsarrangement i Odense, som skal afdække mulighederne for at leve et aktivt fritidsliv som synshandicappet.
Derudover er andre nye tiltag i fuld gang; et gamerarrangement, en konference for studerende mm.

Regionerne:

Vores to regioner har fået selvstændig økonomi og selvstændige konti. Det betyder, at du skal være opmærksom på at få de rette oplysninger, når du tilmelder dig et regionalt arrangement.

Begge regioner holdt i begyndelsen af det nye år generalforsamlinger, og har dermed begge fået sat nye, engagerede bestyrelser.
Begge bestyrelser er allerede i fuld gang.
I region øst bliver der talt meget om promovering. Vi ved jo, at der sidder masser af jer derude med supergod energi, og vi vil derfor gøre nogen af vores bestyrelsesmøder åbne, så I kan få en smagsprøve på, hvordan det er at sidde i en bestyrelse. Det første åbne møde er torsdag d. 22. marts.
Derudover er man i øst i gang med en række spændene aktiviteter, ligefra køre bil og klatring til ADL-arrangement.

Region Vest har et hjælpemiddelarrangement lige om hjørnet, hvor du kan komme og se det sidste nye indenfor hjælpemidler til synshandicappede.
De har ligeledes mange interessante idéer på tegnebrættet; et økonomiarrangement, et motorcykelarrangement, en gentagelse af sidste års girls night og meget mere.
Desuden har regionen planlagt en lang række fællesspsininger i Århus for unge mellem 15 og 25 år.

Der er allerede sendt invitationer ud til en del arrangementer, og resten kommer snart.

Vi du vide, hvilke arrangementer, du allerede nu kan tilmelde dig, både på lands og regionalt plan, så klik på følgende link:
http://dbsu.dk/arrangementer

Som I kan se, er 2018 skudt i gang med et vældigt brag på niveau med det altid tilstedeværende nytårskrudt for DBSU. Det var en vældig raket, som kunne høres landet over, men vi var skam meget forsigtige, så ingen kom til skade med synet – nåh nej, det er vi jo allerede, men det skal i hvert fald ikke stoppe os!

Færdigheder

Indsendt den

14. marts 2018