Vælg en side

Marts 2017

Nyhedsmail Marts 2017

”Natten har varet mer’ end 1000 år,
Nu stiger solen
Og jeg mærker dig imens jeg går
Og jeg tænker på
At vi kan gøre alle ting
Nu hvor vi har fundet ind
Til et rum så hemmeligt og sødt

Du ka’ se at jeg tør
Hvile i din åbne dør
Én hånd et ord
Vi åbner os for en forvandling

Når jeg ser du er her
Er der ingen smerte mer’
Der er en bro
Der løfter os til en forvandling”

Tonerne til Lis Sørensens sang Forvandling hørte man for første gang i 1993, men man kunne også høre dem sidste år i en spejderhytte i det fynske landskab. Hér var en flok DBSU’ere samlet til en sangweekend, samlet om et klaver, samlet om et fællesskab.
DBSU er i forvandling, hvor vi er sammen om at udvikle os til den bedste udgave af os selv.

Byggesten til en fælles bro
Gennem det sidste års tid har Hovedbestyrelsen mødtes med DBS og LFBS, men onsdag d. 8. marts sagde alle ja til en samarbejdsaftale mellem de tre organisationer. Aftalen sikrer, at DBSU, DBS og LFBS vil styrke indsattsen for børn og unge med synshandicap, så de kan ligestilles med andre børn og unge. Det er blandt andet; erhverve en fuld grundskoleuddannelse, en ungdomsuddannelse, styrke grundlaget for en senere passende beskæftigelse, danne og indgå i sociale netværk, samt nyde glæden ved fritidsaktiviteter.
Hovedbestyrelsen er rigtig glade for det tværgående samarbejde, som med sikkerhed vil gavne os alle – at vi ser hinandens styrker i fællesskabet.

Når jeg er sund
2017 blev skudt i gang med et ”Sund Krop” arrangement, hvor der var overvældende tilslutning – og med overraskelser. Da deltagerne checkede ind på FSC, var en goodie-bag til alle, som et led i den kostmæssige sundhed. Weekenden bød ydermere på den fysiske sundhed, hvor der var besøg fra 2 idrætsstuderende med et træningsprogram. Endnu en overraskelse fandt sted, da en bus kørte deltagerne hen til Fredericia Judoklub, hvor man blev præsenteret for glæden ved idrætten og glæden ved en fritidsaktivitet.
Arrangementet blev rundet af med velvære og instruktioner til massage af massøruddannelsen fra IBOS. Weekenden bar præg af høj stemning, lærerige overvejelser og samarbejdet med Parasport DK og IBOS var succesfuldt.

Og hvis man ikke kunne få nok af Judo, så kunne man deltage i Matsunae Cup i Vejle. Parasport DK og Judo Danmark gav mulighed for 9 deltagere med synshandicap kunne få en tættere oplevelse af idrætten. En svensk instruktør stod for en intens træning i balance, styrke og kropsbevidsthed i diverse teknikker og kast. Det var fedt!

”Du er en stjerne”
D, 10.-12. februar var 7 unge på FSC til ”Selvværdsweekend”. Én af DBSU’s gode venner, udviklingscoach Ulla Holtze, stod for en masse dialog og øvelser, hvor omdrejningspunktet var de unges hverdag. Med ”walk and talk” på omkringliggende stier og tryghedsskabende rum, blev der gjort plads til tankeprocesser. Og ikke desto mindre blev pauserne værdsat – hér kom der nye venskaber og troen på egne evner.
DBSU er rigtig glade for, at arrangementer og aktiviteter gør en forskel!

Og så skal det selvfølgelig også nævnes, at december var rammen for DBSU’s Julefrokost. I hjertet af Dammark, Middelfart på Fyn, fandt flere vejen til det smæklækre julebord og julemusik. Og ej at for glemme de sjove lege om lørdagen, heriblandt pebernød-spisning, musikquiz og mange andre aktiviterer, rystede deltagerne sammen til en kanon hyggelig stund.

Årets Landsmøde
Dette års DBSU Landsmøde finder sted d. 21.-23. april på Fuglsangcenteret i Fredericia. Programmet er således:
Fredag d. 21. april
18.30 Ankomst
19.00 Aftensmad (Kort rundvisning kl. 18.55-19.10)
20.15 Velkomst og præsentationsrunde
20.45 Årsberetning
21.15 De nordiske repræsentanter
21.25 Fastsættelse af kontingent
21.30 Din tid – Hvad er DBSU for dig?
22.00 Netværk og socialt samvær

Lørdag
07.30 Morgenmad
09.00 Årsregnskab
09.30 Indkommende vedtægtsforslag
10.30 Samarbejdspartnere
a. DBS
b. Forældreforeningen
c. SUMH
d. Interessegruppen
e. RP-gruppen
f. FDDB
g. Lions

12.00 Frokost og social samvær
14.00 Fremlæggelse af målplan
14.30 Indkommende arrangementsforslag og kagepause
15.30 Mærk din krop – workshop ved Klara Stockmarr
17.30 Netværk og socialt samvær
18.30 Festmiddag og taler fra bestyrelsen
20.45 Åben scene i festsalen
22.00 Nytårsfest
01.00 Natnad

Søndag
07.30-09.00 Morgenmad (Husk at checke ud)

09.30 Regionerne
10.00 Fastsættelse af Hovedbestyrelsens størrelse og valg
Følgende poster er på valg;
– Kassere for 2 år
– Sekretær for 2 år
– 2 Bestyrelsesmedlemmer for 2 år
. Op til 3 suppleanter (vælges for 1 år)
– Revisor for og revisor suppleant (vælges for 1 år)

11.30 Eventuelt
11.45 Evaluering
12.00-13.30 Frokost og mødet slutter

Der kan ske ændringer undervejs, men vi bestræber os på at overholde punkterne og tidsplanen.
Der er stadig mulighed for at tilmelde dig, men du skal være hurtig – i skrivende stund kan vi berette om en overvældende tilslutning allerede nu! Hold dig ikke tilbage – vær med til at dele fremtiden. Deltagerbetalingen er 200 kr.
Årets tema “Fremtiden” vil skinne igennem programmet, hvor vi skal træffe egne valg. Men ja, lørdag aften skal vi også fejre nytår – så kom I dit fineste puds!

Hvad sker der nu?
Hørte du om sangweekend sidste år? Det var så fedt, at vi igen i år afholder en sangweekend – og det bliver endnu federe! D. 11.-14. maj sætter du dit kryds i kalenderen, hvis du har en sangfugl i maven. Arrangementet byder også på soloundervisning, hvis man ønsker det. Find mere info om arrangementet inde på vores hjemmeside.

Mere musik, men også madoplevelser og spændende samtaler. Heartland Festival står for døren d. 2.-4. juni ved smukke Egeskov Slot. Festvalen mixer de unikke musikkunstnere, samtidskunst og talks om nutidens temaer. Invitationen er lige på trapperne, så vent spændt!

Og så kommer Nordic Camp til Fyn! Invitationen findes inde på hjemmesiden, men en video kan også findes på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=WCug9yoD5rw&t=2s

Der er flere arrangementer på vej, og dem kan I læse om inde på hjemmesiden. I kan altid tilmelde via tilmelding@dbsu.dk, på hjemmesiden eller på tlf. 71 71 02 23. Og så kan man altid søge om personlig hjælper, hvis der skal tages særlige hensyn – skriv til fu@dbsu.dk med din begrundelse.

Har du hørt os?
Vores Børneblad og Ungdomsblad kan nu findes på hjemmesiden! Ind på lydkartoteket og hør de seneste blade og hør de spændende indslag! Kontakt kontoret hvis du mangler et login. Og så kan I give dem feedback på deres mail bblad@dbsu.dk og ublad@dbsu.dk men I kan også finde dem på Facebook!

Og hvis der er nogle spørgsmål eller andet du savner, så kan I altid kontakte Hovedbestyrelsen på hb@dbsu.dk.
Når synet dykker, er det DBSU der rykker

Færdigheder

Indsendt den

22. marts 2017