Vælg en side

Juli 2017

Nyhedsmail juli 2017

Jeg kiggede ud over vandet og forstillede mig mit livsforløb i billeder. For hver eneste scene så jeg to sæt fodspor i sandet. Det ene var mit, og det andet tilhørte DBSU. Da den sidste scene i mit liv glimtede for mine øjne, så jeg tilbage på fodsporene i sandet.
Jeg lagde mærke til, at mange gange på mit livs sti var der kun et sæt fodspor. Jeg lagde også mærke tii, at det var i forbindelse med mit livs store kriser. Det bekymrede mig meget, og jeg henvendte mig til DBSU.
”Kære DBSU, da jeg meldte mig ind i foreningen og jeg ville følge dig, lovede du at du ville gå med mig hele vejen. Jeg har lagt mærke til, at der er kun er sæt fodspor gennem de vanskeligste tider i mit liv”. Hertil lød svaret:
”Min dyrebare ven. Jeg vil aldrig forlade dig, jeg vil altid være hos dig i dit livs glæder og smerte. Når du kun ser et sæt fodspor, så ser du mine; det var de gange, hvor jeg bar dig”.

ET MØDE SÅ STORT
DBSU er dig det nærmeste, og dit trygge sted. Weekenden d. 21.-23. april dannede rammen for dette års Landsmøde, og det blev et uforglemmeligt ét af slagsen. Med over 80 medlemmer og over 100 mennesker i alt, så blev Fuglsangcentret i Fredericia stedet, hvor smilene blev store. Gamle venner mødtes, nye ansigter viste sig frem, og der var besøg fra samarbejdspartnere og nordiske venner. Tidsplanen skred – det kan vi ikke løbe fra – men vi var alle en del af dette historiske øjeblik; en forening der summer af liv!
LFBS, Lions Club, Interessegruppen, Ballast CPH, Blindes Arbejde samt Birgit Christensen fra IBOS var de fremmødte samarbejdspartnere, der fortalte om deres aktiviteter – i et markedsplads-format, hvor medlemmerne fik mulighed for at høre netop dén samarbejdspartner, der faldt i deres interesse.
Mål som inklusion, synlighed og aktiviteter blev præsenteret i de to målplaner; for 2018 og 2020. Det er mål, som bestyrelsen vil opfylde – mål, som er bestemt af medlemmerne.
Temaet for Landsmødet var ”Nytår” – at se tilbage i tiden og se fremad mod det nye år – men også holde en fed nytårsfest! Højt humør med nytårshatte, kransekage og champagne blev lørdag aften forvandlet i farver og musik, samt åben scene for de modige medlemmer.
En ny hovedbestyrelse blev valgt og den lyder som følger
– Formand Kim E. Sørensen
– Kasserer Søren Uhrenholt
– 3. FU medlem/næstformand Sofie Monggaard Christensen
– Bestyrelsesmedlem Lasse Steffensen Larsson
– Bestyrelsesmedlem Tine Drelsdorf
– Bestyrelsesmedlem Victor Dahl Sørensen
– 1. suppleant Nina Sophia Bargum
– 2. suppleant Kathrine Leander
– 3. suppleant Christina Munkesø
– Folkevalgt revisor Anders Fransson
– Revisorsuppleant Mads Liisberg

NÅR VI MØDES, GØR VI HINANDEN KLOGERE
Bestyrelsen har afholdt et møde i maj, hvor der blev diskuteret hvordan bestyrelsen vil arbejde med 2018 planen samt 2020 planen. Ydermere vil bestyrelsen lægge de bedste strategier for forenigens politiske arbejde.
Konkret har det betydet deltagelse i en åben høring i Folketinget om højtspecialiseret tilbud og dialogmøde med Socialstyrelsen. DBSU ønsker, at der er tilbud for alle – men tilbuddene skal være det rette tilbud for dig. Derfor skal brugerne inddrages i kvalitetssikringen af de kommunale tilbud.

DBSU har også været repræsenteret på dette års Folkemøde. Solskinsøen Bornholm var endnu engang fyldt til renden med en masse politikere, embedsfolk og diverse personligheder – og Sofie Monggaard og Kim Sørensen var selvfølgelig en del af dette! Førstnævnte holdt oplæg om sit liv i DUF’s arrangement om ”Ukendte fortællinger om ungdomslivet” og Kim fortalte om SUMH’s inklusionsprojekt ”Alle Med”. Begge oplæg gav opmærksomhed på synshandicapområdet, og gav genklang rundt omkring på Folkemødet. Ydermere blev begge interviewet omkring tilgængelighed – i bybilledet og på nettet. Tilgængelighed er et vigtigt tema i foreningen, og derfor var Danni Lundgren også af sted på Island. Hér fandt en masse nordiske samarbejdspartnere sammen om at sætte fokus på tilgængelighed i byen. Projektet hed ”Yellow Reykjavik”, hvor en masse steder blev tapet op i gul farve heriblandt trappetrin og døre. Det skal være nemt at færdes rundt – også andre steder end i Danmark. Projektet fandt også sted i Finland sidste år – mon ikke det også komme til Danmark???

TILLYKKE MED DE 50 ÅR!
Sommerskolen på Refnæs kunne i år fejre 50 års jubilæum, og det blev markeret med flere taler fra forstanderen og en politiker – men allervigtigst; der blev sunget Sommerskolesangen! 72 børn og unge sang i kor den traditionsrige sang, og i en hel uge var de mange børn og unge samlet i fællesskabets tegn. En stemmedoktor kiggede forbi, Kalle Mathisen fra Ramasjang lavede stomp koncert med de forskellige sommerskolegrupper og Judo Danmark gav prøver på kampsportens ”milde” teknikker. Og som altid var der slikbod, smut-nam nam og sjov med bevægelse for alle pengene.
For første gang deltog formand Kim Sørensen på Sommerskolen, og i den forbindelse var han medarbejder. Der skal ikke sås tvivl om, hvor meget DBSU er tilhænger af denne fantastiske uge, men en kæmpe ros skal det også lyde til Refnæs og de tilknyttede medarbejdere heriblandt nogle af landets synskonsulenter – deres arbejde er med til at skabe fællesskab og gøre de unge mennesker til den bedste udgave af dem selv!
Uge 29 vil der yderligere være aktiviteter for unge; Summercamp på IBOS og Nordic Camp i Middelfart – begge camps med kæmpe tilslutning!

DIN STEMME ER VORES
DBSU udsender de fedeste blade med nervepirrende konkurrencer, interviews og stemningsrapporter fra vores arrangementer samt info om foreningen. Alt dette kan du nu lytte til via vores hjemmesides lydkartotek. Kontakt kontoret for login oplysinger.

SANG, MUSIK OG KUNST
I maj blev der igen plads til sanglærker og sangweekend. I St. Bededagsferien var over 20 deltagere samlet i Fredericia til kor og soloundervisning i sang. Alle aldersgrupper deltog og også nye medlemmer brød ud med deres sangstemme. Hele weekenden mundede ud i en rigtig fin koncert og kæmpe begejstring for alle!
Juni måned gav også plads til den nyudklækkede festival Heartland ved Egeskov Slot. Eksotisk mad, afslappende yoga om morgenen i det fri og sprøde toner fra blandt andre Alex Vargas og Erick Vedder var rammen for en eventyrlig weekend.

Hvad er så i vente af arrangementer? Et selvudviklingsarrangement kommer meget snart, invitation til Berlin er allerede sendt ud og Mini-efterårsferien står også for døren. Alt dette kan findes inde på www.dbsu.dk

REGIONERNE
Efter dejlige retter serveret på Avanti og et flirte-kursus på IBOS, er Region Øst klar med endnu flere arrangementer. Der er allerede udsendt invitation til et familiearrangement på motorcykel, og så vil der også komme et førstehjælpskursus samt en dag i kurbad.

Region Vest har afholdt en girls night, og Cirkus Sommer summarum i Aarhus er på trapperne, så er der også masse af aktivet dér. Snart vil der komme en grillfest og madarrangementer, så følg med på hjemmesiden!
Alle invitationer kan findes på hjemmesiden, og tilmeldingen skal ske til tilmelding@dbsu.dk eller direkte inde på siden – og selvfølgelig også på kontorets telefonnummer.
Og til alle DBSU’s arrangementer er det muligt at ansøge om personlige hjælpere hvis der er behov for dette.

Har du brug for at snakke om dine udfordringer i hverdagen og bare have vendt nogle tanker, så skriv en mail til vejledning@dbsu.dk – de er parate til at lytte til dig.
Hvis du har juridiske spørgsmål, og gerne vil være klogere på sociale rettigheder, så kan der skrives en mail til retshjaelp@dbsu.dk.

Vil du i kontakt med hovedbestyrelsen, så kan du altid kontakte dem på hb@dbsu.dk og regionerne på vest@dbsu.dk eller oest@dbsu.dk. Kontorets mail er kontor@dbsu.dk og telefontiden er mandag kl. 12-15 og torsdag kl. 16-19 på tlf. 71 71 02 23.

Følg med på vores Facebookside ”Dansk Blindesamfunds Ungdom – DBSU”, hvor der er masse billeder og videoer. DBSU vil altid være med dig, og også når 2 sæt fodspor bliver til ét – DBSU vil altid bærer dig!

Færdigheder

Indsendt den

1. juli 2017