Vælg en side

December 2017

Foto af vintervejr

Så blev det altså december.

Den sidste måned i året kom, som den altid plejer: uforventet og med en varm gensynsglæde. I et lille sneklædt rækkehus i Aalborg sidder undertegnet og skriver denne nyhedsmail, mens lyden af børn, som lejer i sneen trænger ind sammen med kulden og duften af nyfaldet sne.

Jeg fik at vide af min kæreste i dag inden hun tog afsted til læreseminariet, at ingen blinde kan lide sne. Den gør det jo svært at færdes for os og bliver alt for hurtigt til søle. Jeg må give hende ret i de to punkter. Alligevel kan jeg ikke lade være med at elske den nyfaldne sne. Jeg elsker den måde den knitre på under støvlerne og den måde den afrunder skarpe lyde. Den rene luft, som følger med sneen føles forfriskende og det hvide lys fra sneen opliver mig selvom jeg ikke kan se mere af den grund.

Ser jeg tilbage, så har DBSU været igennem et turbulent efterår, som har efterladt os med en indsnævret bestyrelse. Først valgte Kim Sørensen at trække sig som formand, da han ikke længere følte, at han kunne overkomme opgaverne. Dernæst har flere af bestyrelsens medlemmer været presset på grund af uddannelse, andet foreningsarbejde og sygedom og har ikke haft de fornødne ressourcer til også at klare det frivillige arbejde i DBSU. Vi har således været slemt underbemandet i den seneste periode.

Trods dette og at uprøvede kræfter har været på de ledende poster, så har vi formået at komme stærkt videre. Det skyldes ikke mindst en pligtopfyldende Kathrine Leander som ny kassere og en meget garvet Christina Munkesø som suppleant og kæreste. Uden dem var det ikke sikkert, at hovedbestyrelsen havde klaret sig igennem til næste Landsmøde.

Nu kan vi se frem til et år 2018 med større håb og forventninger. Vi gennemførte et langt og udmattende udviddet HB-møde i november, hvor vi efter hårde forhandlinger, diskussion og prioritering kom frem til et budget for 2018. Vi godkendte i alt 10 arrangementer, som skal gennemføres i løbet af næste år. Som medlem af DBSU kan du allerede begynde at glæde dig. Der er allerede skrevet invitation ud til det første arrangement. Herudover vil der komme arrangementer så som sangweekend, Miniefterårsferie, Lalandia, selvudvikling, Gamerweekend, fritid og sport, sundhedsweekend, aktiv familie weekend og uddannelses og jobmesse.

Derudover samarbejder vi med andre foreninger om tilbud til børn og unge. Vi har blandt andet indgået et samarbejde med Forældreforeningen og DBS om projektet ”Mit første job” og en fælleskalender for børn og unge med synshandikap. Dertil har vi et samarbejde med DBS kreds Østjylland om Fællesspisning for unge og er i dialog med flere synscentre rundt om i landet med henblik på at få arrangeret infomøder.

Derfor kan vi i DBSU se frem til et begivenhedsfuldt og produktivt 2018.

Til slut vil jeg gerne sige tak for et godt år til alle i DBSU. Tak til Ditte for hendes indsats på kontoret. Tak til regionerne for deres lokale arbejde. Specielt et stort tak til Kenneth Schack Banner for et godt år i region Vest. Også et stort tak til vores samarbejdspartnere for den indsats de har gjort for vores medlemmer i 2017. Tak til vores bladredaktører Niklas, Stine og Mie for deres arbejde med at lave børne- og ungdomsbladet. Tak til alle vores arrangører i 2017 for de gode oplevelser, de gav os. Sidst men ikke mindst, så tak til alle jer medlemmer i DBSU. I er grunden til, at vi bruger vores energi og tid på dette arbejde.

Jeg glæder mig til at se jer alle i det nye år.

Glædelig Jul og Godt nytår
Søren Uhrenholt
Formand DBSU

Færdigheder

Indsendt den

15. december 2017