Vælg en side
array(0) { }

Fælles kalender

Denne kalender opdateres hver 2. time

Filterings indstillinger

Dansk Blindesamfund
Institut for blinde og svagsynede
Dansk blindesamfunds ungdom
Landsforeningen af forældre til blinde og svagsynede
Dansk ungdoms fællesråd
Sammenslutningen Unge Med HandicapArrangement liste

Translokation i Ungeteamet 2021

IBOS' Ungeteam holder årets translokation torsdag den 17. juni fra klokken 14.00 til 16.00 i haven.

I år er der to elever, der afslutter deres 3 årige STU på IBOS.
Pga. div. Covid-restriktioner foregår translokationen udendørs, og er desværre forbeholdt personer (pårørende, medarbejdere, borgere og andre elever) med relation til de to afsluttende STU'ere.

Læs mere om IBOS' STU via dette link.

Samspil


Synger du eller spiller du på et instrument, og har du lyst til at gøre det sammen med andre, kan du tilmelde dig Fuglsangcentrets sammenspilskursus. Vi samles mellem 4 og 10 musikalske venner om en god forlænget weekend og noget god musik.

Region Vest: Fisketure uden krog: Fang en hornfisk

Region Vest: Fisketure uden krog: Fang en hornfisk Tag med på fisketur torsdag den 17. juni og opdag en ny hobby: Hornfiskeri uden krog. Her er ingen risiko for at […]

Indlægget Region Vest: Fisketure uden krog: Fang en hornfisk blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Region Vest: Motorcykel og camping

Motorcykel ved siden af iglotelt på en markRegion Vest: Motorcykel og telt I 2020 afholdte DBSU Region Vest et motorcykel arrangement, det var en stor oplevelse for mange og derfor vil vi forsøge at gentage dette igen […]

Indlægget Region Vest: Motorcykel og camping blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Krop, sind og bevægelse


Kom med på disse 3 dejlige dage i kroppens og motionens tegn. Tre dage med et aktivt program, hvor du vil få rørt kroppen fra top til tå, få sved på panden, pulsen op og musklerne tonet. Men også et program hvor du vil finde ro og nærvær inde i dig selv og din krop. Nogle dage bliver med fokus på at motion og træning skal være sjovt, og det bliver ofte endnu sjovere når vi træner i flok.

Arabiske unge anno 2021 – Oplæg og filmscreening

For 10 år siden spirede det arabiske forår, hvor unge på tværs af regionen gik på gaden for at kræve forandringer. I dag er en ny ungdomsgeneration…

Webinar: Belysning til svagsynede, basiskursus

Fredag den 25. juni fra klokken 10.00 til 12.00 afholder IBOS afholder webinar for synsprofessionelle med enten med ingen eller med begrænset viden om belysning til svagsynede. 

Webinaret giver basisviden om lys samt viden om lovgivning på området.
Derudover vil der være gode råd til hvordan man i praksis kan lave en lysafprøvning, samt hvilke belysningskilder vi har gode erfaringer med på IBOS.
Kurset afholdes online via Mircrosoft Teams.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Der er tilmeldingsfrist den 18. juni 2021.

Læs mere og tilmeld dig via dette link

Kajakkursus


Vi ændre lidt på vores kajakkursus. Du er således velkommen ligegyldigt om du er helt ny, om du gerne vil lære at ro dobbeltkajak sammen med din seende partner, eller om du allerede har været afsted flere gange, og gerne vil have flere flueben på dit ro kørekort (IPP2).

Opfølgningskursus i VoiceOver på iPhone


Har du været på grundkursus i VoiceOver på IPhone, men føler, at du ikke er kommet helt i mål med det du gerne vil, så bygger vi, på dette kursus på den almene brug af VoiceOver. Underviseren tager udgangspunkt i generel brug af VoiceOver og kursisternes behov.

VoiceOver på iPhone - Grundkursus


Har du købt en iPhone og mangler du den basisviden, som skal til for at komme i gang med VoiceOver? Så er dette kursus en god start. Det lille skub, som kan sætte dig i gang med selv at udforske og benytte din nye Apple enhed.

Fyraftensmøde: Styrk det trygge foreningssamvær

Vil du blive klogere på, hvordan din organisation kan arbejde aktivt med at gøre jeres foreningssamvær mere trygt for alle jeres medlemmer at deltage…

Landsdækkende: Find motivation!

Billede af mand på toppen af et bjerg som kigger ud over horisonten.Find motivation! Kom og vær med til at lære at finde din indre motivation til at… ja det kan være til mange ting! Lørdag den 3. juli til søndag den […]

Indlægget Landsdækkende: Find motivation! blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Historisk Sommertema på Fulgsangcentret 2021


De slesvigske krige og genforeningen v/ Jan Andersen Intet andet sted i Danmark mødtes i århundreder, øst, vest, nord og syd, som i det urolige grænseland. Sønderjylland / Slesvigs historie har altid været spændende. Dels fordi det drejer sig om en del af det danske rige, som blev mistet, hvor den nordlige del igen kom tilbage til Danmark. Og dels fordi det netop er Slesvig, der har været skuepladsen for kappestriden mellem dansk og tysk igennem tiderne. Især årstallene 1864 og 1920 har sat dybe spor i den danske historie. Det er dette område, vi skal beskæftige os med i dette års historiske sommertema.

Kreative Sommerdage


Savner du inspiration til hjemmeværkstedet, eller til hvilke spændende kurser du kan følge på Fuglsangcentret, så er vores Kreative Sommerdage et godt bud. Det er nemlig inspirationen vi søger. Både hos hinanden, i den danske sommer og hos vores gode workshopholdere. Dagene starter med morgensamling og morgensang. Der vil ikke være undervisning om aftenen, men underviserne vil være til stede og værkstederne og gårdhaven vil være åben. På friaftenerne er der god mulighed for at tage initiativer til spændende aktiviteter. Her ud over byder vi på chokoladesmagning ved Kring Chokolade, og så har vært Bente Ullits Eckmann lovet, at komme med en overraskelse en af aftenerne. Vi har også sikret godt vejr, så der er ingen undskyldninger. Skynd dig at tilmelde dig.

Samværsuddannelse for ledere

Bliv klædt på til at være frontperson for en tryg kultur og tage ansvaret for sikre en god og ordentlig behandling af samværssager.

Startpakkedag for kommende studerende på videregående uddannelser

Er du studerende med nedsat syn eller blindhed på videregående uddannelse, så kom til startpakkedag tirsdag den 17. august 2021 på IBOS -  Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup.
Startpakkedagen afholdes fra klokken 9.00 til 16.00, og hver deltager vil efter tilmelding få besked om præcist mødetidspunkt. Hver deltager tildeles 2,5 time.

Efter udlevering af startpakken har du mulighed for at være med fra studiestart. Du kan læse studiematerialer fra Nota samt tage noter og skrive opgaver ved brug af de kompenserende programmer på pc’en.

Startpakken indeholder som udgangspunkt en bærbar Windows pc med Office pakken og blinde- og svagsynskompenserende programmer.
Fælles for de tre startpakker er, at man ved udlevering på IBOS får en kort introduktion til startpakken, samt udredning af øvrige hjælpemiddelbehov til studiebrug; f.eks. lys og hjemmearbejdsplads.
Efterfølgende vil alle deltagere i startpakkedagen blive tilbudt fjernsupport og/eller e-læring.

Det er gratis at deltage i startpakkedagen, men kræver tilmelding. Der er tilmeldingsfrist den 18. juni 2021.

Læs mere og tilmeld dig via dette link.

NB! Har du allerede en startpakke kan du blot deltage i studiestartsdagen onsdag den 18. august 2021.

Internationalt skriveværksted

Tag din computer og projektgruppe under armen, og kom til skriveværksted på DUF.

Webinar: Studiestartsdag for studerende på videregående uddannelse

IBOS afholder studiestartsdag onsdag den 18. august 2021 fra klokken 10.00 til 14.00 for studerende med nedsat syn eller blindhed på videregående uddannelse, der er berettiget til SPS (Specialpædagogisk Støtte). 
I år afholdes studiestartsdagen online via Microsoft Teams. Deltagerne får tilsendt link hertil umiddelbart inden webinaret.

I løbet af dagen vil du få viden om, hvad der skal til for at lykkes på et videregående studium, kendskab til Notas formater og til procedurerne for bestilling af studiematerialer samt blive klogere på ansøgning om SPS og forsørgelse til studiet.

Det er gratis at deltage i studiestartsdagen, men kræver tilmelding. Der er tilmeldingsfrist den 9. august 2021.

Læs mere og tilmeld dig via dette link.

Kursus for synsprofessionelle: Håndtering af angst ved ADL og mobility

IBOS afholder kursus i Middelfart for synsprofessionelle, der ønsker viden om håndtering af eventuel angst hos mennesker, der har mistet synet.

Mennesker, der har mistet syn, oplever ofte angstsymptomer i forbindelse med mobility og ADL. Det kan være ganske grænseoverskridende og fremkalde forskellige grader af angst at øve færdigheder i ADL og mobility, hvor man er mere usikker og magtesløs end normalt.

Bliv derudover også klogere på at optimere læringsvilkår i undervisnings- og rådgivningssituationer.

Kurset afholdes onsdag den 25. august 2021 klokken 9.00-15.00 på Comwell Hotel Middelfart (NB! Dette er ny dato, da kurset,  pga. Covid-19, er flyttet fra 24. marts 2021). 

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Der er tilmeldingsfrist den 11. august. 

Læs mere om kurset og tilmeld dig via dette link.

Træsløjd v. Brian Sørensen


Dette er et hold for traditionel træsløjd. Fantasien sætter grænser, men en knagerække, en støvleknægt, en fuglekasse, et skærebræt eller et nøglebræt kan vi altid inspirere med. Du er også selv meget velkommen til selv at komme med inspiration og sætte vores underviser på prøve.Kurset starter mandag den 30. august 2021 kl. 13.30 til tirsdag den 1. september kl. 13.00. Kurset er for max 6 deltagere, det er på 19 lektioner og koster i alt 1.465,- kr. + evt. materialer.Tilmelding fra onsdag den 26. maj til kursusafdelingen på telefon 76 20 22 02 eller via mail kursusafdelingen@blind.dk

Samværsuddannelse for frivillige kulturbærere

DUF uddanner frivillige kulturbærere til at igangsætte og facilitere dialoger om det trygge foreningsfællesskab.

Strikkekursus


På dette strikkekursus for let øvede lærer du at strikke strømper. Du kan vælge mellem to forskellige metoder. Den ene metode er med en almindelig kilehæl og den anden er en ny teknik, hvor der ikke skal samles masker op, men i stedet strikkes kiler med venderækker. Jeg kalder den for tomathælen. Hensigten er, at du bliver glad for den ene af dem.

Glaskursus v/ Lene Morgenstjerne


Til efteråret kan du forlænge oplevelsen af de smukke blomster i naturen ved at lave vores egne. Der er forskellige at vælge imellem, små til indendørs og større der kan sættes i potterne udenfor. Mange fugle trækker snart sydpå, og de små gråspurve kan få selskab af dine egne sjove og finurlige fugle. Derudover er der mulighed for at lave fade og små skåle med flere modeller at vælge imellem Husk at det ikke er muligt at få alle sine ting med hjem da ovnene ikke er færdig med at brænde ved kursus ophør. Efter aftale med kursus afd. kan de resterende ting eftersendes mod betaling. Kurset starter mandag den 6. september 2021 kl. 11.00 og slutter onsdag den 8. september 2021 kl. 10.50.Kurset er for max 5 deltagere. Det er på 20 lektioner og koster i alt 1685,- kr. + evt. mater

Filtekursus v/ Bente Ravn Toft


Lær at filte med filtenål, eller større ting med sæbevand.Der vil være mulighed for at filte større emner som f.eks. bluser, jakker, kjoler, tørklæder, tasker, siddeunderlag, sutsko, tehætter, blomster, dyr mm. Undervisningen er individuel, og der tages udgangspunkt i dine færdigheder, og der er både noget for nybegyndere og øvede. Har du selv nogle stoffer; uld eller andet filtegrej, som du vil arbejde med, så medbring det gerne. Alt nødvendigt udstyr kan lånes eller købes på kurset.Vi starter onsdag den 8. september kl. 13.30 og slutter fredag den 10. september kl. 13.00.Kurset er for max 6 deltagere. Det er på 20 lektioner og koster i alt 1.520,- kr. + evt. materialer.

80(+1) års reception

DUF kan fejre 80-års jubilæum i 2020. 🎈

Netværk for internationale koordinatorer

Mød andre internationale koordinatorer til workshop og sparring om rollefordeling og mandat mellem bestyrelse, sekretariat og frivillige.

Samspil v. Frank Gliese


Synger du eller spiller du på et instrument, og har du lyst til at gøre det sammen med andre, kan du tilmelde dig Fuglsangcentrets sammenspilskursus. Vi samles mellem 4 og 10 musikalske venner om en god forlænget weekend og noget god musik.Glæden ved musikken og lysten til at spille sammen er i centrum disse dage og målet er, selvfølgelig, at alle får en god oplevelse på kurset, uanset hvilket musikalsk niveau man befinder sig på.Vi spiller primært pop, rock, og soul, men med afstikkere til andre genrer. Vi starter torsdag den 23. september kl. 15.00 og slutter søndag den 26. september efter frokost.Kurset er på 23 lektioner og koster i alt 2010,- kr.Ved tilmelding beder vi dig venligst oplyse, hvilke instrumenter du ønsker at spille på, og hvad du påtænker at medbringe.

Invitation til: DBSU får børn med glæde!

Går du og drømmer om en dag at stifte familie, men er i tvivl om, hvordan det kan lade sig gøre, når du eller din partner har et synshandicap? Er […]

Indlægget Invitation til: DBSU får børn med glæde! blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Workshop og erfaringsudveksling for samværsudvalg

Bliv klædt på til at håndtere sager om grænseoverskridende adfærd så du kan være med, til at sikre den gode kultur i organisationen.

Idrætsweekend for unge med nedsat syn

Pige som spiller goalballKom til idrætsweekend for unge med nedsat syn!   Dansk Blindesamfund har i samarbejde med Parasport Danmark, forældreforeningen, DBSU og fritid og kulturudvalget i DBS, fornøjelsen af at invitere til […]

Indlægget Idrætsweekend for unge med nedsat syn blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Idrætsweekend for unge med synshandicap


Dansk Blindesamfund har i samarbejde med Parsport Danmark, forældreforeningen, DBSU og fritid og kulturudvalget i Dansk Blindesamfund, fornøjelsen af at invitere til dette helt nye og spændende idræts- og sundhedskoncept. Kurset målretter sig til unge i alderen fra 10 til 25 år, samt eventuelt en forældre.

DTHS Synsfaglige Netværksdage 2021

DTHS Synssøjlen og IBOS afholder årets netværksdage onsdag den 17. november og torsdag den 18. november, begge dage fra klokken 9.00.
I år afholdes Netværksdagene på Comwell Hotel Korsør.

Tanken med de fælles netværksdage er, at alle synsprofessionelle, på tværs af landet, får mulighed for at deltage i relevante faglige netværk og vælge de faglige netværk ud, som de finder relevante for netop dem.

På netværksdagene stilles der skarpt på relevante og aktuelle emner inden for synsområdet gennem workshops, oplæg, plenumdiskussioner og fælles netværksdannelse

Læs mere om og tilmeld dig Netværksdagene via dette link.

Kursus for synsprofessionelle: Bliv praksismentor i ADL og O&M

To dages kursus for allerede uddannede ADL- og O&M-instruktører, der ønsker at blive opdateret på den nyeste viden fra modulerne samt at blive opkvalificeret til at være praksismentorfunktionen for en eller flere studerende på modul 3: ADL og/eller modul 4: O&M.

Kurset afholdes mandag den 6. december og tirsdag den 7. december 2021 på Comwell Hotel Middelfart. 

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Der er tilmeldingsfrist den 5. november.

Læs mere og tilmeld dig via dette link.

Fællespædagogisk dag 2022 for IBOS' medarbejdere

Fredag den 11. marts 2022 holder IBOS lukket for kursister og borgere, da alle medarbejdere er til den årlige fællespædagogiske dag med faglige oplæg og aktiviteter på tværs af huset.