Vælg en side

Fælles kalender

Denne kalender opdateres hver 2. time

Filterings indstillinger

Dansk Blindesamfund
Dansk blindesamfunds ungdom
Landsforeningen af forældre til blinde og svagsynede
Dansk ungdoms fællesråd
Sammenslutningen Unge Med HandicapArrangement liste

Region Øst: Fællesspisning i Zoopark Næstved

Dato: 1. oktober 2023 Pris: 100 kroner Tilmeldingsfrist: 25. september 2023   Vi inviterer endnu engang til fællesspisning i Region Øst, men denne gang har vi tilføjet et twist. Denne […]

Indlægget Region Øst: Fællesspisning i Zoopark Næstved blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Kursus i daglig madlavning


Har du altid været glad for at lave din egen mad, og har du stadig mod på det, selv om det er blevet besværligt med et nedsat syn. Så har kursusafdelingen på Fuglsangcentret et tilbud om et kursus i daglig madlavning, hvor du kan få grundlæggende teknikker til at rense, skrælle og skære grøntsager, mål og vægt, stege på pande og i ovn, inspiration til at anvende opskrifter, samt spise- og skænketeknik og borddækning.

Vælg den rigtige Mobiltelefon


Der kan være mange overvejelser forbundet med at vælge sin første mobiltelefon. Vi vælger ikke for dig, men du får mulighed for, at få forskellige telefoner i hånden, og få uddybet, hvilke fordele og svagheder de forskellige telefoner har. Dette kursus henvender sig med andre ord til det medlem, som endnu ikke har valgt. Eller til den, der måske har en ide om, at have valgt forkert.

Sportsweekend for voksne over 36 år


På sportsweekenden som afholdes i et samarbejde mellem Dansk Blindesamfund og Parasport Danmark, sætter vi fokus på sundhed i bred forstand, og i fællesskab med andre synshandicappede vil du opleve glæden ved motion, bevægelse og socialt samvær. I løbet af weekenden skal vi sammen med ligesindede afprøve forskellige sportsgrene, og måske finde lige den form for motion, som passer ind i dit liv. På programmet vil blandt andet være følgende aktiviteter og valgfag: golf, kajak, TRX, vandgymnastik, elektronskydning, showdown samt mulighed for at prøve en tur i vores seje go high klatrebane. Du vil også møde oplægsholdere med synshandicap, som vil sætte fokus på fordelene ved et aktivt og sundt liv.Undervisere: Vi har erfarne og fagligt kompetente undervisere, både seende og synshandicappede. Kursuslederne på kurset er Kenneth Bremer og Ricky Nielsen.Praktisk information: Dato: Kurset starter torsdag 5. oktober kl. 14 og slutter søndag den 8. oktober kl. 14.30 Målgruppe: Kurset henvender sig til voksne over 36 år, som er medlem af Dansk Blindesamfund. Da dette er et kursus, forventes det at du deltager aktivt i programmet og møder til de angivne tider. Vi lægger pauser ind og tilpasser tempo og hold, så alle kan deltage. Pris: Dansk Blindesamfund dækker ophold og forplejning på Fuglsangcentret og der skal derfor kun betales et kursusgebyr på 350 kr. pr. person. Det er muligt at have en ledsager med. Prisen for ledsager er 350 kr. Ledsager følger dig på de aktiviteter, som du har valgt. Rejseudgifter er for egen regning.Valgfag: Du skal ved tilmelding vælge, hvilke valgfag du ønsker. Du skal vælge imellem følgende: A.Showdown eller spinning. B.Vandgymnastik eller tandemcykling. C.Indendørs kajak eller elektronskydning. Vær opmærksom på, at du SKAL kunne svømme, for at kunne deltage i valgfaget kajak. Tilmelding: Der er plads til 20 deltagere. Tilmelding til kursusafdelingen fra den 9. august på kursusafdelingen@blind.dk eller telefon 76 20 22 02. Ved for mange tilmeldte på første tilmeldingsdag, fordeles trækkes der lod om pladserne. Har du spørgsmål til kurset, kan du kontakte Ricky Nielsen på telefon 22 22 61 59 eller Kenneth Bremer telefon 23 40 92 02.

Familien i fokus - Familiekursus i efterårsferien


Kurset er målrettet familier, hvor den ene eller begge forældre har et synshandicap. Tanken bag kurset er netop, at hele familien deltager og sammen tilbringer nogle indholds- og lærerige dage med socialt samvær, undervisning, rehabilitering og selvfølgelig en masse hygge. For hele familien er der mulighed for tilberedning af lette mellemmåltider, fysiske aktiviteter i svømmehallen, masser af bevægelse samt leg og udfordringer både inde og ude. For dig som er synshandicappet forælder, er der oplæg om de forskellige rettigheder og muligheder, I kan gøre brug af som familie. Du deltager også i samtalegrupper med andre synshandicappede forældre, hvor I deler hverdagens udfordringer og løsninger med hinanden. Sideløbende med tilbuddene til dig eller jer som forældre, er der sjove aktiviteter for jeres børn og unge. Vi har erfarne og faglig kompetente undervisere og oplægsholdere, som selv er vokset op med et synshandicap, og som selv er forældre. Samtidig er en vigtig del af kurset muligheden for at møde andre familier i samme situation, så man har mulighed for at skabe nyt netværk. Erfaringsudvekslingen familierne imellem er en unik del af kursustilbuddet. Kurset foregår på Fuglsangcentret, Dansk Blindesamfunds dejlige hotel, kursus- og konferencested i Fredericia. Lækker svømmehal, spabad og sauna står klar og der er også gode muligheder for leg og motion udendørs.

Mini-efterårsferie 2023

Invitation til mini-efterårsferie 2023 – Pizza, tivoli, spil, dovenskab og en masse sjov!   Dato: 14.-17. oktober 2023 Sted: Synscenter Refsnæs, Kalundborg Pris: 250 kroner Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2023   […]

Indlægget Mini-efterårsferie 2023 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Motion og velvære


Vi sætter fokus på kroppen og det gode liv. Det er så vigtigt, at holde kroppen stærk og sund. På dette kursus styrker vi de gode vaner på en måde, hvor alle kan være med. Vi dyrker masser af yoga, mediterer, går ture, træner i vand, lærer små gode øvelser til dagligdagen. Vi skal have lidt sved på panden og skal forkæles med spa og sauna gus. Alt sammen i en hyggelig stemning, hvor der også bliver plads til gode snakke, grin og fællesskab. Indstil dig på et fuldt og aktivt program, hvor du efterfølgende forhåbentligt vil rejse hjem igen med en rigtig god fornemmelse i kroppen.

Forstørrelse og oplæsning på iPhone og iPad


Apples iPhones og iPads kan benyttes med både Siri (oplæsningsassistent) og Zoom. På dette kursus tager vi udgangspunkt i de brugere, som har et restsyn, de kan bruge på deres iPhone eller iPad, hvis bare teksterne var en smule større.

Hæklekursus - Hæklede accessories


Har du lyst til at prøve kræfter med at hækle enkle accessoires? Det kunne f.eks. være en frugtpose, vatrondeller, blomster, et luftigt sjal og lignende. Du lærer at hækle, luft-, fast-, og stangmasker, og du vil blive introduceret til, hvilke garner der er hensigtsmæssige at hækle i. Alle kan være med – både begyndere og øvede. Garn og hæklenåle kan købes på kursuset, men medbring gerne dit eget garn og hæklenåle, hvis du har. Der vil også være tid til at se på hækle eller strikkeprojekter, som du måske er i gang med og gerne vil have hjælp til.Kurset starter mandag den 23. oktober kl. 14 og slutter onsdag den 25. oktober kl. 13.50. Det er for max. 5 deltagere, på 20 lektioner prisen er 1.665 kr. + evt. materialer.Tilmelding fra den 4. august til kursusafdelingen på telefon 76 20 22 02 eller via mail kursusafdelingen@blind.dk Ved for mange tilmeldte på kursets første tilmeldingsdag, vil pladserne blive fordelt via lodtrækning.

Læderkursus


På læderkurset bliver det muligt at afprøve de mange arbejdsgange, som er forbundet med arbejdet med vegetabilsk læder. Arbejdet tilrettelægges efter den enkelte kursists behov, lyst og forudsætninger. Vigdis medbringer forslag til opgaver. Men I er velkomne med egne ønsker, så arbejdet vi frem mod en løsning. Mulige opgaver kunne være f.eks. etuier til pas, kort eller andet man skal have styr på, små tasker eller bælter. Vigdis medbringer materialer, som afregnes efter forbrug.Kurset starter mandag den 23. oktober kl. 11 og slutter onsdag den 25. oktober kl. 15.45.Kurset er for max. 5 deltagere, det er på 24 timer og koster 2.014 kr. + evt. materialer under kurset.Tilmelding fra den 3. august til kursusafdelingen på telefon 76 20 22 02 eller via mail kursusafdelingen@blind.dk Ved for mange tilmeldinger på kursets første tilmeldingsdag, fordeles pladserne via lodtrækning.

Kreativ weekend


Er du interesseret i at deltage i Nordens største kreative messe? Kunne du tænkte dig, at besøge en messe med masser af messestande, masser af inspiration til kreative sysler, demonstrationer af teknikker og materialer samt workshops og foredrag? Så meld dig til Kreativ weekend og tag med kursusafdelingen til Kreative dage i Fredericia Messe C.Weekenden starter på Fuglsangcentret fredag d. 27. oktober kl. 16 og slutter søndag d. 29. oktober kl.9.30. Det koster 1700 kr. pr. person og der er plads til 9 deltagere.Lørdag arrangerer vi en samlet tur til messen fra kl. 10 til 17 inkl. fælles bustransport frem og tilbage samt fælles frokost på messen. Vi forsøger at finde ledsagere, til de der har behov, men du er også velkommen til, at invitere egen ledsager med.Tilmelding sker til kursusafdelingen@blind.dk eller på 76 20 22 02.

Kurveflet for alle


Flet kurve af peddigrør, flade sjener, snor og reb, af papir og andre naturmaterialer. På kurset vil der være mulighed for at flette en taske, en bakke, en indkøbskurv eller måske en helt anden kurv som du kunne tænke dig. Kurset henvender sig både til nybegyndere og personer som har flettet kurve tidligere. På kurset vil der blive undervist individuelt efter hver kursists ønsker og forudsætninger. Se mere på www.tempa.dkKurset afholdes fra mandag den 30. oktober kl. 11 til onsdag den 1. november kl. 15.45 Det er på 21 lektioner og koster 1.729 kr. + evt. materialer. Plads til max 6 deltagere på kurset.Tilmelding fra den 4. august til kursusafdelingen på tlf.nr. 76 20 22 02 eller via denne mail: kursusafdelingen@blind.dk Ved for mange tilmeldte på kursets første tilmeldingsdag, vil pladserne blive fordelt via lodtrækning.

Dagligvareindkøb på iPhone og iPad


Mulighederne for at få bragt varer hjem til døren bliver flere og flere. På dette kursus vil vi kigge på, hvilke apps du kan bruge med VoiceOver og Zoom. Det er vigtigt, at du har styr på det grundlæggende i brug af VoiceOver eller Zoom på din iPhone eller iPad.Du skal medbringe iPhone eller iPad, høretelefoner, oplader med ledning samt adgangskoder til dit Apple-ID.

Yoga Retreat


Drømmer du om at føle mere ro både fysisk og mentalt. Kunne du tænke dig at prøve forskellige typer yoga og træne vejrtrækninger og meditation. Så tilmeld dig dette yoga retreat, hvor du vil mærke du flytter din energi fra hovedet ned i kroppen og bliver fyldt med overskud og velvære. Vi har fokus på velvære med skønne og sunde vegetarretter fra køkkenet og vores underviser vil også dele ud af sin viden, om det sunde liv og alle de daglige gevinster mindfulness, yoga og meditation giver.

Facebook og andre sociale medier på iPhone/iPad


På dette weekendkursus vil vi snakke om, hvilke formål og målgrupper de forskellige sociale medier har. Hvordan du håndterer din profil, hvordan du navigerer på de valgte medier, søger venner og kontakter. Med dette kursus kommer du godt i gang med de sociale medier.

Strik moderne julepynt


På dette strikkekursus skal vi strikke små lækkerier til julen. Det bliver små overskuelige projekter, som du kan tage med dig hjem. For eksempel juletræer med mønstre, en engel og måske en lille fræk nisse. Du er velkommen til at medbringe en masse garnrester og husk pinde i flere størrelser. Jeg tager forskellige garner med som du kan købe efter vægt. Du skal også regne med lidt udgifter til montering (fyld, knapper etc.). Kursuset er for alle der kan strikke ret og vrang. Derudover, er der sat meget tid af til at gennemgå de projekter du har behov for hjælp til. Så medbring endelig det du ellers har på pindeneTag en ven med på kursus: Dette kursus er en del af vores nye koncept ”flexkurser”, hvor du har mulighed for at invitere en ven eller en pårørende med på kurset sammen med dig, som kan deltage som kursist på lige fod med dig. På den måde kan du og din pårørende få en fælles oplevelse sammen og måske bagefter fortsætte med at dele glæden ved at strikke. Man kan også sagtens deltage på flexkurserne uden en pårørende eller ven. Dette er bare et tilbud, ikke et krav.Kurset starter mandag den 13. november kl. 14 og slutter onsdag den 15. november kl. 13.50. Kurset er for max. 5 deltagere med en undervisningstid på 20 timer. Det koster 1.585 kr. pr. person + evt. ekstra materialer.Tilmelding til kursusafdelingen fra den 13. september på telefon 76 20 22 02 eller via mail kursusafdelingen@blind.dk. Ved flere tilmeldinger end holdet har plads til, fordeles pladserne via lodtrækning. Ved tilmelding gør du gøre opmærksom på, hvis du ikke ønsker at fremgå af deltagerlisten som sendes ud til deltagerne før kursets start.

Region Øst: Musical “Another Brick In The Wall”

Invitation til “Another Brick in the wall” med DBSU Region Øst og Kreds Frederiksberg Torsdag d. 16. november   We don’t need no education We don’t need no thought control […]

Indlægget Region Øst: Musical “Another Brick In The Wall” blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Punktkursus


Punktskriften er blindes eget fuldt tilgængelige skriftsprog. Den har vist sig holdbar og ukuelig i mere end 150 år, er fulgt med fra den enkle skriveteknik i hånden og på papir til moderne computerteknologi med smarte displays. Det betyder meget for alle mennesker at have et skriftsprog - at kunne læse selv, se ordene stavet, kunne skrive stikord osv.

Sammenspil som flexkursus


Kan du lide at spille musik og synge, og kunne du tænke dig et mødes i et musisk fællesskab med mulighed for at spille og synge sammen med andre musikelskere? Så er vores kursus i sammenspil lige noget for dig. Vi mødes fra torsdag til søndag til en weekend i musikkens tegn. Glæden ved musik og lysten til at spille sammen er i centrum, og målet er at alle får en god musikalsk oplevelse på kurset. Der er plads til alle, uanset hvilket musikalsk niveau man befinder sig på, og uanset om du synger eller spiller et instrument.På dette sammenspilskursus vil Frank Gliese og Søren Høg i samarbejde varetage undervisningen, og de vil sammensætte et repertoire af sange og numre til en dejlig musikalsk weekend. Deltagerne vil blive ringet op af en af underviserne inden kurset, så I sammen kan snakke interesser og ønsker.Tag en ven med: Dette kursus er en del af vores nye koncept ”flexkurser”, hvor du har mulighed for at invitere en ven, som ikke er medlem af DBS med på kurset sammen med dig, som kan deltage som kursist på lige fod med dig. På den måde kan du og din ven få en fælles oplevelse sammen og måske bagefter fortsætte med at dele glæden ved musik. Man kan også sagtens stadig deltage på flexkurserne uden en ven. Dette er bare et tilbud, ikke et krav.Kurset starter torsdag den 23. november kl. 15 og slutter søndag 26. november efter frokost. Det er på 20 lektioner og der er plads til 10 deltagere, dog gennemføres kurset ved mindst 8 tilmeldte. Pris 2.016 kr. pr. person.Ved tilmelding beder vi dig venligst oplyse, hvilke instrumenter du ønsker at spille på, og hvad du påtænker at medbringe.Tilmelding til kursusafdelingen på tlf.nr. 76 20 22 02 eller via denne mail kursusafdelingen@blind.dk . Ved tilmelding beder vi dig gør opmærksom på, hvis du ikke ønsker at fremgå af deltagerlisten som sendes ud til holdet forud for kurset.

LFBS x DBSU: Lalandia 2023

Miniferie i Lalandia med DBSU og LFBS Har du nogensinde været i Lalandia Billund? Nu har du og din familie traditionen tro, muligeden for at deltage i DBSU og LFBS […]

Indlægget LFBS x DBSU: Lalandia 2023 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

VoiceOver på iPhone - Grundkursus


Har du købt en iPhone og mangler du den basisviden, som skal til for at komme i gang med VoiceOver? Så er dette kursus en god start. Det lille skub, som kan sætte dig i gang med selv at udforske og benytte din nye Apple enhed.

Opfølgningskursus i VoiceOver på iPhone


Har du været på grundkursus i VoiceOver på IPhone, men føler, at du ikke er kommet helt i mål med det du gerne vil, så bygger vi, på dette kursus på den almene brug af VoiceOver. Underviseren tager udgangspunkt i generel brug af VoiceOver og kursisternes behov.

Knyttekursus


Knytning er en teknik fra gammel tid, hvor man med enkle redskaber formgiver garn gennem forskellige knob og knuder. På kurset vil du lære teknikkerne til fladknobs-og spiralknytning samt variationer af disse. Vi vil arbejde i materialerne knyttegarn og ”fiskegarn”. Du kan fremstille brugsting som fx grydelapper, bordskånere og glas/kaffebrikker. En anden mulighed er små kunstværker, som fx et vægophæng med en ugle eller et uglepar på pind. For at lære teknikken eller genopfriske denne, knyttes kuffertkendetegn eller nøglevedhæng som opstart. Alle er velkomne – både nybegyndere og øvede.Kurset afholdes fra mandag den 27. november kl. 13.30 til onsdag den 29. november kl. 13. Kurset er for max 5 deltagere, på 20 lektioner og koster 1.585 kr. + en materialepris på 50 kr. som betales direkte til underviser.Tilmelding fra den 4. oktober til kursusafdelingen på tlf.nr. 76 20 22 02 eller via kursusafdelingen@blind.dk Ved flere tilmeldinger end kurset tillader, fordeles pladserne via lodtrækning. Ved tilmelding bedes du gøre opmærksom på, hvis du ikke ønsker at fremgå af deltagerlisten, som vi sender ud forud for kurset.

Smykkekursus


Vi kan med glæde fortælle, at vi har fundet en ny underviser til vores smykkekurser. Hun hedder Anni og har stor erfaring med at undervise på smykkekurser. På et smykkekursus kan du opleve glæden ved at designe og lave dine egne smykker samt forkæle dig selv, venner eller familie med unikke gaver. På kurset kan du lave mange forskellige ting i forskellige materialer såsom; sølv, kobber, sten, glas, perler, gummi m.m., så du kan fremstille pynt til bl.a. øre, hals, hånd, brocher. Du kan lade dig inspirere af de andre på holdet og af de materialer, der er til rådighed. Inden kurset vil du blive kontaktet af underviseren, til en snak om, hvad du kunne tænke dig at lave på kurset. Har du selv materiale, er du velkommen til at medbringe dette. Du kan være med uanset om du er nybegynder eller øvet. Kurset starter tirsdag den 28. november kl. 13.30 og slutter torsdag den 30. november kl. 14.50.Det er for max 5 deltagere, på 22 lektioner og koster i alt 1.770 kr. + evt. materialer.Tilmelding til kursusafdelingen på telefon 76 20 22 02 eller via mail kursusafdelingen@blind.dk. Ved flere tilmeldte end kurset har plads til, vil pladserne blive fordelt via lodtrækning. Ved tilmelding beder vi dig oplyse, hvis du ikke ønsker at fremgå af deltagerlisten som sendes ud forud for kurset.

Region Øst: Julesang med DBS Kreds København

Invitation til julesang og hygge med DBSU region øst og DBS Kreds København   Endnu engang samler vi sangglade medlemmer af både DBSU region øst og DBS kreds København. Vi […]

Indlægget Region Øst: Julesang med DBS Kreds København blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

DBSU får børn med glæde pt. 3

DBSU får børn med glæde pt. 3   Går du og drømmer om en dag at stifte familie, men er i tvivl om, hvordan det kan lade sig gøre, når […]

Indlægget DBSU får børn med glæde pt. 3 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

DBSU Region Øst: Juleridearrangement

Dato: 10. december 2013 Sted: Askov Ridecenter, Tappernøje Pris: 150 kroner Tilmeldingsfrist: 24. november 2023 Det er os en stor glæde at kunne melde ud, at der igen i år […]

Indlægget DBSU Region Øst: Juleridearrangement blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Landsmøde 2024

Sæt kryds i kalenderen 5. april – 7.april 2024. Der er ingen invitation endnu.

Indlægget Landsmøde 2024 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Landsmøde 2025

Sæt kryds i kalenderen den 21. marts – 23. marts 2025. Der er ingen invitation endnu.

Indlægget Landsmøde 2025 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.