Vælg en side

Fælles kalender

Denne kalender opdateres hver 2. time

Filterings indstillinger

Dansk Blindesamfund
Dansk blindesamfunds ungdom
Landsforeningen af forældre til blinde og svagsynede
Dansk ungdoms fællesråd
Sammenslutningen Unge Med HandicapArrangement liste

Opfølgningskursus i VoiceOver på iPhone


Har du været på grundkursus i VoiceOver på IPhone, men føler, at du ikke er kommet helt i mål med det du gerne vil, så bygger vi, på dette kursus på den almene brug af VoiceOver. Underviseren tager udgangspunkt i generel brug af VoiceOver og kursisternes behov.

VoiceOver på iPhone - Grundkursus


Har du købt en iPhone og mangler du den basisviden, som skal til for at komme i gang med VoiceOver? Så er dette kursus en god start. Det lille skub, som kan sætte dig i gang med selv at udforske og benytte din nye Apple enhed.

Trædrejning


Trædrejning er for alle, som kan lide duften af træ og oplevelsen med at skabe noget smukt og anvendeligt. Brian tilbyder kyndig hjælp og vejledning på dette kursus for både begyndere og øvede. Der kan drejes stort som småt. Alt fra skæftet på en kuglepen over vinpropper til skåle og fade. Kun fantasien sætter grænser.Kurset starter tirsdag den 6. juni kl. 11 til torsdag den 8. juni kl. 15.45. Det er for max 4 deltagere, 24 lektioner og koster i alt 1.864 kr. + evt. materialer.Tilmelding fra den 11. april til kursusafdelingen på telefon 76 20 22 02 eller via mail kursusafdelingen@blind.dk Ved for mange tilmeldte på kursets første tilmeldingsdag, vil pladserne blive fordelt via lodtrækning.

Forstørrelse og oplæsning på iPhone og iPad


Apples iPhones og iPads kan benyttes med både Siri (oplæsningsassistent) og Zoom. På dette kursus tager vi udgangspunkt i de brugere, som har et restsyn, de kan bruge på deres iPhone eller iPad, hvis bare teksterne var en smule større.

Knyttekursus


Knytning er en håndarbejdsteknik, som har været brugt i årtusinder over hele verden. Knytning foretages uden redskaber. Ved knytning arbejdes der med garn som formgives gennem forskellige knuder og knob. Teknikkerne vi benytter er flad-knobs-knytning, spiralknytning og variationer af disse. Materialerne vi arbejder med er knyttegarn, ”fiskegarn” og sisal. På knyttekurset kan du fremstille knyttede brugsting som fx grydelapper, bordskånere og glas/kaffebrikker. En anden mulighed er små kunstværker, som fx et vægophæng med en ugle eller et uglepar på pind. Hvis du gerne vil arbejde ud fra egne ideer er det også muligt med vejledning fra Anne Birgitte. For at lære teknikken eller genopfriske denne, knyttes kuffertkendetegn eller nøglevedhæng. Alle er velkomne – både nybegyndere og øvede.Kurset afholdes fra tirsdag den 6. juni kl. 13.30 til torsdag den 8. juni kl. 13. Kurset er for max 5 deltagere. Det er på 20 lektioner og koster i alt 1.585 kr. + en materialepris på 50 kr. som betales til underviser.Tilmelding fra den 13. april til kursusafdelingen på tlf.nr. 76 20 22 02 eller via denne mail: kursusafdelingen@blind.dk Ved for mange tilmeldinger på kursets første tilmeldingsdag, fordeles pladserne via lodtrækning.

Region Vest: Bowling og fællesspisning i Odense

Yeeeeeeehhaaaaaaaa Region Vest medlemmer! Vi har i juni hvor den dejlige sommer er nær med masser af dejlig sol og varme arrangeret et forrygende arrangement i dejlige og smukke Odense […]

Indlægget Region Vest: Bowling og fællesspisning i Odense blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Glaskursus


På glaskurset arbejder vi med glas i fantastiske farver og former og fremstiller kunst og brugskunst som fx blomster, figurer, skåle, lysestager og billeder. Rita har masser af gode ideer til, hvad man kan fremstille i glas og hvordan man kan arbejde med glas. Hun vil præsentere dig for forskellige metoder og teknikker, så kreativiteten rigtig kan udfolde sig. Har du egne ideer, så hjælper Rita dig også gerne på vej med dine egne små glasprojekter. Mulighederne er mange, og alle kan være med. Der kræves ingen erfaring. Kurset starter mandag den 19. juni kl. 11 og slutter onsdag den 21. juni kl. 10.50. Det foregår på Fuglsangcentret i Fredericia, er for max 5 deltagere og på 20 lektioner. Det koster 1.725 kr. + evt. materialer. Husk at det ikke er muligt at få alle sine kreationer med hjem den sidste dag, da der skal bruges mange timer på hver brænding. Det er dog som regel klar til afhentning inden for en uge efter kurset. Det er også muligt at få tingene tilsendt; dette for egen regning.Tilmelding til kursusafdelingen fra den 14. april på tlf.nr. 76 20 22 02 eller til kursusafdelingen@blind.dk. Ved for mange tilmeldinger på kursets første tilmeldingsdag, fordeles pladserne via lodtrækning.

Roskilde festival 2023

Mere info følger.

Indlægget Roskilde festival 2023 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Kajak for alle (Flexhold)


Vi har efterhånden fået opbygget en større gruppe af kajakroere, som mødes til weekendarrangementer, og oplever naturen sammen i kajak. Enten fra Fuglsangcentret eller med Kim og BlindMotion. Det eneste det kræver er, at du kan ro. Det kan du få styr på på dette kursus. Men er du garvet roer, så er du også velkommen.

Historisk sommertema 2023


Underviser: Jan Andersen I dette års historiske sommertema sætter vi fokus på slotte og herregårde. I løbet af temaugen fordyber vi os i emnet gennem foredrag og udflugter. Tirsdag står den på en heldagstur til Egeskov Slot. Onsdag byder på foredrag og en eftermiddagstur tur til Harritslevgård. Om aftenen vil der være musisk underholdning ved bandet Folk Lovers, som spiller Irsk folkemusik.Torsdag skal vi på heldagstur til Koldinghus og Gram Slot. Sidst men ikke mindst slutter vi af med en formiddagstur fredag til Hindsgavl Slot, inden vi om aftenen fejrer hele den samlede uge med festmiddag og hyggeligt samvær. Alt i alt er der lagt op til en super hyggelig uge med mange spændende oplevelser og input.Praktiske informationer: Kurset starter mandag den 3. juli kl. 15.00 med eftermiddagskaffe og slutter lørdag den 8. juli efter morgenmad. Prisen er 3.800 kr. pr. person. Prisen dækker ophold og forplejning inkl. afsluttende festmiddag fredag aften samt entré og udflugter. Hvis du ønsker det, kan du have en ledsager med til samme pris. Drikkevarer er for egen regning.Vær opmærksom på, at flere af turene rummer gåture i varieret terræn samt gang på trapper. Det er derfor en forudsætning, at du er godt gående, og kan gå på både trapper og ujævnt underlag. Hvis du har brug for en seende ledsager på turene ud af huset, beder vi dig oplyse dette ved tilmelding, så vi kan være behjælpelig med at sørge for dette til dig. Forud for kurset vil der blive udsendt kursusbrev med detaljeret program.Tilmelding: Tilmelding kan ske til kursusafdelingen fra den 12. april kl. 9.00 på tlf. 76 20 22 02 eller på mail til kursusafdelingen@blind.dk. Hvis der i løbet af den første tilmeldingsdag indkommer flere tilmeldinger, end der er plads til på holdet, trækkes der lod om pladserne.

Region Vest: Grøn Koncert i Kolding

Sommeren er lige om hjørnet, og hvad er en bedre måde at fejre den på end med en dag på Grøn koncert i Kolding den 21. juli? 🌞 Du kan se frem […]

Indlægget Region Vest: Grøn Koncert i Kolding blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Aktiv Familieferie


Glæd jer til dette års Aktive familieferie med masser af spændende aktiviteter og hyggeligt samvær. Formålet er at give familier, hvor en eller begge forældre er synshandicappede, mulighed for at holde ferie sammen og få gode oplevelser for børn og voksne i trygge rammer.

Region Vest: Sommerdag i Esbjerg

Sæt kryds i kalenderen – invitationen kommer snarest

Indlægget Region Vest: Sommerdag i Esbjerg blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Kreative sommerdage


Vi har flyttet Kreative sommerdage en enkelt uge, så er du en af dem, som i god tid lægger planer for din sommer, og gerne vil med på Kreative sommerdage i 2023, så skal du være opmærksom på, at Kreative Sommerdage i 2023 kører fra søndag d. 6. til fredag d. 11. august. Dette er en ændring i forhold til, hvad vi har skrevet i kursusafdelingens kursuskatalog. Kurset annonceres i medlemsblad nr. 5 som udkommer den 17. april.

Kreative sommerdage 2023


Kreative Sommerdage 2023 Savner du inspiration til hjemmeværkstedet, eller til hvilke spændende kurser du kan følge på Fuglsangcentret, så er vores Kreative Sommerdage et godt bud. I fællesskab med hinanden finder vi inspiration til kreativ udfoldelse og prøver måske kræfter med et nyt håndværk. I år kan du vælge imellem glaskunst, filteværksted og ben og horn. Alle dagene på kurset starter med morgensamling og morgensang. Dernæst arbejdes der i værkstederne med god tid til fordybelse og hygge. Der vil ikke være undervisning om aftenen, men når vi ikke har andre aktiviteter, vil underviserne være til stede og værkstederne og gårdhaven vil være åben. Aftenarrangementer: Vi har inviteret pladeaktuelle Søren Høg og hans guitar til at sætte den gode stemning en aften i Fuglsangscentrets ny-opførte bålhytte. Hvis der er stemning for det, arrangerer vi også en aften med Blingo. Kurset afsluttes med fernisering og festmiddag torsdag eftermiddag og aften. Vært på Kreative sommerdage er Dorrit Petersen. Bekskrivelse af værkstederne som du kan vælge imellem: Alle kan deltage på alle værkstederne uanset erfaring.Praktisk vedr. kurset: Kurset starter søndag den 6. august kl. 15 og slutter fredag den 11. august kl. 10. Der er plads til 16 deltagere på kurset og det koster 3.455 kr. pr. person.  Drikkevarer er for egen regning og der må påregnes udgifter til eget forbrug af materialer.Tilmelding fra onsdag den 24. maj kl. 9 til kursusafdelingen til e-mail: kursusafdelingen@blind.dk eller tlf. 76 20 22 02. Ved tilmeldingen skal du vælge, hvilket værksted du ønsker at deltage i, herunder din 1. prioritet og din 2. prioritet. Ved flere tilmeldinger end kurset har plads til på første tilmeldingsdag, fordeles pladserne via lodtrækning.

Synstolkning og oplæsning af undertekster


Elsker du film, tv og biografture, men er det blevet vanskeligt at følge med på skærmen, eller i teksterne, så er der stadig gode muligheder for hjælp.

Sportsweekend for børn


Dansk Blindesamfund har i samarbejde med Parasport Danmark udviklet dette kursus, hvor vi sætter fokus på sundhed, motion og rehabilitering. På sportsweekenden sætter vi fokus på sundhed i bred forstand, og vi ønsker at skabe et rum hvor børn med synshandicap kan opleve glæden ved motion og bevægelse i et fællesskab med andre synshandicappede børn. I løbet af weekenden skal vi have det sjovt og afprøve forskellige sportsaktiviteter sammen. For eksempel skal vi prøve at spille showdown og goalball, og vi skal også svømme, dyrke atletetik og cykle tandemcykler. Om aftenen vil der være oplæg for forældrene omkring motion og synshandicap, imens børnene har mulighed for at lege.Undervisere: Vi har erfarne og fagligt kompetente undervisere, både seende og synshandicappede. Kursusledere på kurset er Kenneth Bremer og Ricky Nielsen.Praktisk information: Kurset finder sted på Fuglsangcentret i Fredericia. Dato: Kurset starter torsdag den 17. august kl. 16 og slutter søndag den 20. august kl. 15.Målgruppe: Kurset henvender sig til børn med synshandicap i alderen 7-15 år. Det forventes at der er en voksen pårørende med på kurset sammen med barnet.Pris: Dansk Blindesamfund dækker ophold og forplejning på Fuglsangcentret og der skal derfor kun betales et kursusgebyr på 350 kr. pr. person.Tilmelding: Der er plads til 20 børn på holdet. Tilmelding til kursusafdelingen på Fuglsangcentret fra den 15. maj på kursusafdelingen@blind.dk eller telefon 76 20 22 02. Sidste frist for tilmelding er den 26. juni.Har du spørgsmål til kurset, kan du kontakte Ricky Nielsen på telefon 22 22 61 59 eller Kenneth Bremer telefon 23 40 92 02.

Trædrejning


Trædrejning er for alle, som kan lide duften af træ og oplevelsen med at skabe noget smukt og anvendeligt. Brian tilbyder kyndig hjælp og vejledning på dette kursus for både begyndere og øvede. Der kan drejes stort som småt. Alt fra skæftet på en kuglepen over vinpropper til skåle og fade. Kun fantasien sætter grænser.Kurset starter mandag den 21. august kl. 11 til onsdag den 23. august kl. 15.45. Det er for max 4 deltagere, på 24 lektioner og koster i alt 1.864 kr. + evt. materialer. Tilmelding fra den 23. maj til kursusafdelingen på telefon 76 20 22 02 eller via mail kursusafdelingen@blind.dk. Ved for mange tilmeldte på kursets første tilmeldingsdag, vil pladserne blive fordelt via lodtrækning.

Daglig færdsel med VoiceOver


Smartphones har revolutioneret blinde og svagsynedes muligheder for at være selvhjulpne i trafikken. Lær om hvilke apps du kan benytte til at understøtte din daglige færdsel, både når du skal planlægge din rejse og når du skal finde informationer under vejs. Vi arbejder med apps som f.eks. Lazarillo og Blindfo.

Region Vest kører bil

Sæt kryds i kalenderen – invitationen kommer snarest

Indlægget Region Vest kører bil blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Ben og horn


Med den rette forarbejdning kan man skabe utroligt smukke og fantastisk holdbare produkter i horn. Tidligere brugte man horn både til pyntegenstande og brugsgenstande og netop dette kan du også lave på dette kursus.Kurset starter mandag den 28. august kl. 13.30 og slutter onsdag den 30. august kl. 14.50. Det er for max 6 deltagere, på 22 lektioner og koster i alt 1.630 kr. + evt. materialer.Tilmelding fra den 23. maj til kursusafdelingen@blind.dk eller på telefon 76 20 22 02 eller via mail. Ved for mange tilmeldinger på kursets første tilmeldingsdag trækkes der lod om pladserne.

MiniVision2 og BlindShell2


MiniVision2 og BlindShell2 er telefoner specielt udviklet til blinde og svagsynede. Har du valgt en af disse telefoner, og har du brug for lidt hjælp til at komme videre, så er dette kursus til dig. Vi arbejder med telefonernes basale funktioner.

Kajak miniferie (Flexhold)


Den første efterårstur på vandet! Var det ikke noget? Og så i godt selskab.

Kulturfestival


Set udefra kan opera virke som en besynderlig kunstform. Men få andre kunstarter evner at gribe sit publikum på så mange planer, som opera gør, når det virkelig lykkes.

Jobværksted


Er du synshandicappet og står i stampe på eller udenfor jobmarkedet? Enten fordi du først sent har fået problemer med synet. Fordi du er nervøs for om du kan fastholde din nuværende stilling. Fordi du vil skifte karrierevej. Eller måske har du aldrig landet det første job. Mange mennesker har svært ved at se, præcist hvad det er, som de selv kan byde ind med. Har man et handicap er det sjældent lettere. Det er her Jobværkstedet har noget unikt at tilbyde.

Mini-efterårsferie 2023

Nærmere info følger.

Indlægget Mini-efterårsferie 2023 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Juleweekend 2023

Nærmere info følger.

Indlægget Juleweekend 2023 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

DBSU får børn med glæde

DBSU får børn med glæde vender tilbage den 1.-3. december på Fuglsangcentret i Fredericia. Nærmere info kommer.

Indlægget DBSU får børn med glæde blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Landsmøde 2024

Sæt kryds i kalenderen. Der er ingen invitation endnu.

Indlægget Landsmøde 2024 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.

Landsmøde 2025

Sæt kryds i kalenderen. Der er ingen invitation endnu.

Indlægget Landsmøde 2025 blev udgivet på Dansk Blindesamfunds Ungdom.