Vælg en side

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Region Vest: Sanketur: Smag på stranden

16. juni 2021 @ 10:00 - 13:00

Region Vest: Sanketur: Smag på stranden

 

Kom med på en gåtur langs kysten onsdag den 16. juni, hvor vi vil finde, sanse og smage forskellige planter fra naturen fra kl. 10 – 13. Der vil være spændende og overraskende smagsoplevelser, og vi vil tage os tiden til at sanse og mærke omgivelserne omkring planterne.

I Danmark har vi et væld at spiselige råvare, der bare venter på, at vi kommer og samler dem. At sanke har været en naturlig del af vores liv, men er desværre gået i glemmebogen for mange.

Kom med, lær og oplev glæden ved et bredt naturkendskab sammen med andre. Vi mødes på Moesgaard Strand, Strandskovvej 21, 8270 Højbjerg med mødested ved Moesgaard Strandkiosk, men kan naturligvis rejse sammen fra Aarhus, hvor vi tager bus 18 kl. 08.45 fra Park Allé/Rådhuset. Tilmelding er til tilmelding@dbsu.dk eller tlf. 71 71 02 23 og det er gratis, tilmeldingsfrist er tirsdag den 15. juni kl. 11.00

En oplevelse for sanserne – sammen med andre

Vi har fokus på at sanse planterne og går i dybden med sanseindtrykkene, så du lærer at genkende planterne på andet end deres udseende. Vi tager den med ro og bruger tid på at sanse og fornemme de specifikke planters miljø, mærke jorden, vind, temperatur osv.

Du vil lære om naturen og bæredygtig sankning, og vi får en masse smagsoplevelser, mens vi snakker om, hvorfor sankning ikke bliver praktiseret så meget længere.

Du kommer forhåbentlig hjem med en masse lækre planter, som du kan tilberede og spise til aftensmad.

Vi hjælper også med, hvordan man selv kan komme ud og sanke, og vi giver tips til gode sankesteder i nærheden af din bopæl. Måske møder du andre, som vil med dig på flere sanketure.

Praktiske informationer

Der er ikke meget, du skal forberede inden en sanketur. Find tøj frem, der passer til vejret, og evt. en urtekniv og en pose til planter. Har du gummistøvler, kan du komme lidt længere ud og selv plukke tang.

Corona:

Vi ønsker at passe på hinanden, derfor skal de som tilmelder sig medbringe en negativ Covid-19 test som skal være under 72 timer gammel og eller være vaccineret samt medbringe mundbind og håndsprit til eget forbrug

De bedste hilsner

Simon og Kenneth

Detaljer

Dato:
16. juni 2021
Tidspunkt:
10:00 - 13:00
Begivenhed Kategori: