Vælg en side

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Invitation til inspirations- og sparringsmøde på Zoom: Kunsten at bede om og modtage hjælp

12. oktober 2021 @ 16:30 - 18:30

Gratis
Tegning af person i vandet med redningskrans som vinker efter hjælp.

Alle mennesker har brug for hjælp ind imellem. Når vi har et synshandicap, kan vi imidlertid have brug for ekstraordinært meget hjælp i forskellige sammenhænge.

Måske får vi hjælp fra vores private netværk eller fra fremmede, vi møder på gaden. Måske får vi hjælp fra lønnede medarbejder, f.eks. ledsagere, sekretærer eller personlige assistenter på studiet eller arbejdspladsen. Uanset hvor, hvordan og af hvem, vi får hjælp, kan det at være afhængig af hjælp være udfordrende på forskellig vis.

Måske synes man, det er svært at bevare status og selvrespekt, når man skal bede om hjælp.
Måske er det svært at definere til hvad og hvordan, man gerne vil have hjælp. Og hvad gør man egentlig, hvis man bliver påduttet en forkert eller overflødig hjælp?

Spørgsmålene og tankerne kan være mange og svære. På dette arrangement får du inspiration og stof til eftertanke, som du kan arbejde videre med, hvis du gerne vil nå derhen, hvor det er bede om og modtage hjælp er en naturlig del af dit liv, som ikke påvirker dig unødigt meget psykisk.

Oplægsholder Marianne Bach Lauridsen har mange års erfaring som erhvervspsykolog og har i øvrigt også selv arbejdet som ledsager for mennesker med synshandicap.

Hun kommer i sit oplæg bl.a. ind på, hvad der sker psykologisk for både hjælper og den, der har brug for hjælp samt på ”kontakten og kontrakten”, som findes i alle hjælpe-situationer.

Det kommer også til at handle om forskellen på at modtage hjælp fra en lønnet og en ikke-lønnet hjælper. Det kan f.eks. være relevant for dig, der endnu ikke har sekretær eller personlig assistance på dit studie eller arbejde.

Program

  • Oplæg ved erhvervspsykolog Marianne Bach Lauridsen
  • Spørgsmål, debat og sparring
  • 10 minutters pause ca. midtvejs

Hvornår?
Tirsdag den 12. oktober 2021 kl. 16.30 – 18.30.

Hvem?
Alle med nedsat eller helt uden syn uanset alder og bopæl.
Du behøver ikke at være medlem af en af de tre foreninger

Hvor?
Arrangementet foregår via Zoom. Du modtager en mail med et link sammen med bekræftelsen på din tilmelding.

Pris:
Gratis.

Tilmelding:
Snarest og senest onsdag den 6. oktober til lotte.tobiasen@blind.dk.
Ved tilmeldingen bedes du oplyse navn, telefonnummer og mailadresse.
Yderligere oplysninger:
Har du spørgsmål til arrangementet, er du meget velkommen til at kontakte Lotte Tobiasen på mobil 29 84 98 59 eller mail lotte.tobiasen@blind.dk.

Med venlig hilsen
Lotte Tobiasen
Arrangør
På vegne af Blinde og Svagsynedes Interessegruppe for Erhverv og Uddannelse, Dansk Blindesamfunds Ungdom og Dansk Blindesamfund Østjylland

Detaljer

Dato:
12. oktober 2021
Tidspunkt:
16:30 - 18:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,