Vælg en side

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Invitation til: DBSU får børn med glæde!

oktober 1 @ 16:00 - oktober 3 @ 14:00

DKK300

Går du og drømmer om en dag at stifte familie, men er i tvivl om, hvordan det kan lade sig gøre, når du eller din partner har et synshandicap? Er du nysgerrig på hvordan andre forældre har klaret det, at blive forældre? Så er dette arrangement noget for dig.

At få børn kan være en svær beslutning, hvis du eller din partner, eller har et synshandicap. Måske går du og tænker på, om din øjensygdom er arvelig, og om hvor vidt du skulle få det tjekket. Du tænker måske på, om kommunen, i det øjeblik du, eller din partner, bliver gravid, automatisk vil komme og kigge dig over skulderen, og vurderer din forældreevne? Er det overhovedet muligt at lave øjenkontakt, og hvordan ved man, om det er lykkedes godt for én at gøre det? Hvilken hjælp har man ret til, når man er en synshandicappet forælder? Du irriteres over at have så mange etiske og praktiske dilemmaer i hovedet, at det er svært bare at glæde sig naturligt over at skulle få børn.

Du er ikke den eneste der går med disse tanker! Derfor tilbyder DBSU nu et arrangement, til dig, hvor du kan stille alle de, ”dumme spørgsmål” og hvor der både er plads til at bekymre sig og glæde sig til at blive mor og far.

Arrangementet vil forløbe over en weekend, med overnatning. Til arrangementet bestræber vi os på, at du vil møde forældre hvor både den ene part i forholdet er seende, og den anden blind/svagsynet, et par hvor begge forældre er synshandicappede, , men også forældre med synshandicap som har prøvet at stå alene med forældreskabet. Der vil være rum og plads til at drøfte og diskuterer de dilemmaer der kan opstå, men også blot historier om hvordan en hverdag kan se ud, fra start til slut. Det er her, du kan få gode tips og tricks. Du får også lejlighed til at høre et oplæg om, hvilke rettigheder du har, og hvilken hjælp du eksempelvis kan få af kommunen. Hvilke paragraffer vil være gode at søge, og hvem hjælper dig? Du kan også møde en familiekonsulent, eller lignende, som har været ude og undervise og støtte et forældrepar, hvoraf den ene eller begge parter var synshandicappet. Sidst men ikke mindst vil du få lov at høre fortællingen fra unge, som har prøvet at være barn, til en synshandicappet forældre.

Det er både muligt for dig at deltage alene og med din partner. Også selvom din partner er seende. Vi mener der skal være plads til alle, ligegyldigt hvilken part i et forhold man tilhører. Det koster 300 kr. at deltage i hele weekenden, for medlemmer af DBSU. Hvis du kommer som et par, koster det 500 kr. for jer begge at deltage. I vil begge kunne få refunderet transport til dette arrangement, uanset om i er seende eller synshandicappede.

Det er vigtigt for os, at nævne, at du ikke er forpligtiget til at få børn, når du har deltaget i dette arrangement. Du skal også frit kunne møde op, selvom du slet ikke regner med at få børn, men bare synes at emnet er spændende. Her pådutter vi ikke hinanden noget, men forsøger at skabe et rum, til drøftelse og sparing omkring et svært men spændende tema.

Dato: 1. – 3. oktober 2021, uge 39.
Sted og praktiske oplysninger er endnu ikke fastlagt, så snart der kommer flere informationer vil i høre fra os.

Er du interesseret så tilmeld dig via e-mail på tilmelding@dbsu.dk Du kan også ringe og tilmelde dig på tlf. 71 71 02 23. Yderligere spørgsmål til arrangementet kan stilles til arrangørerne.

Mange venlige hilsner

Mie Henriksen tlf. 28 71 47 72
Winni Pedersen tlf. 31 26 43 39

Detaljer

Start:
oktober 1 @ 16:00
Slut:
oktober 3 @ 14:00
Pris:
DKK300
Begivenhed Kategori: