Vælg en side

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Landsarrangement: Forældrefri

9. august 2019 @ 07:00 - 11. august 2019 @ 16:00

Forældrefri – Sådan flytter du hjemmefra!

Er du træt af, at dine forældre bestemmer din sengetid og vil du gerne slippe for mors stirrende øjne, når du hakker agurk? Gad du godt at kunne styre din egen økonomi, så ingen blander sig i om du vil købe FIFA 19 eller en fornuftig ny skoletaske? Ønsker du nye ideer og frihed? Så er forældrefri lige noget for dig.

Dansk Blindesamfund og DBSU præsenterer et helt nyt kursus til dig som er klar til at flytte hjemmefra, eller som måske allerede er flyttet hjemmefra og synes det kan være vanskeligt, at få hverdagen til at køre på skinner. På kurset vil du møde andre unge som står i samme situation som dig. Pludselig bliver det dig der styrer dit liv! Vi lover det bliver både spændende og sjovt. Vi finder i fællesskab vejen mod frihed og uafhængighed og klapper forældrene farvel.

Du vil komme til at lære hvordan man lægger sit eget budget, få ideer til god og billig studiemad, høre om hvordan man kan skabe netværk på sit studie og om der ligger nogle spændende klubber eller fritidsaktiviteter nær dig. Vi spørger os selv, hvad vi gør, når vi ikke kan se andres kropsprog eller føler os udenfor? Hvordan forklarer man sit synshandicap over for den nye roklub eller de nye kammerater fra filmklubben? Og er der overhovedet tips til hvordan jeg kommer fra A til B?

Kurset kommer også til at handle om hvad du har ret til, fra kommunen, f.eks. ledsagerordning, boligstøtte, handicapkørsel og rengøring, samt hvilken hjælp og støtte du kan få fra Dansk Blindesamfund. Herunder din lokale kredskonsulent og din regionskonsulent. Vi kommer også til at snakke om legater og tilbud i foreningen der henvender sig til netop dig. Vi vil derudover tale om studiestart, hjælpemidler og SPS. Vi spørger os selv, hvordan man beder om hjælp og hvornår det er okay at bede om hjælp? Skal man have et fritidsjob eller er det okay bare at få handicaptillæg?

Vi tror på hands-on erfaring, derfor skal vi lave mad, bage kage, vaske tøj og gøre rent sammen, selvfølgelig med stor entusiasme og smittende smil!

Ud over det programlagte skal vi dyrke en masse aktiviteter sammen, bl.a. løb, svømning, yoga og andet teambuilding.  Og selvfølgelig er der åben scene og plads til både sjov og ballade og alene tid på værelset.

Sidst men ikke mindst indbyder vi forældrene til det såkaldte; ”giv slip kursus” som vil foregå den første dag på kurset, sideløbende med de unges program. Det er vigtigt at både forældre og unge får muligheden for at mødes og udveksle sammen. Forældrene er nøglepersoner for, at man kan få en god overgang til voksenlivet og kommer godt derudaf, når man skal flytte hjemmefra. Det er ligeledes vigtigt, at forældrene kommer til at mærke, at deres unge er i gode hænder inden de rejser afsted igen og overlader deltagerne til sig selv og hinanden.
Tilbuddet til forældrene slutter lørdag formiddag kl. 10.15, hvorefter de rejser hjem.

Kurset henvender sig til unge mellem 15 og 30 år. Både de der ønsker at flytte hjemmefra og de som allerede er flyttet, men som ønsker mere hjælp.

 

Praktisk information:

Kurserne foregår over 2 weekender, den 9. – 11. august samt den 13.-15. september. Tanken bag er, at du får mulighed for en pause, til at reflekterer over samt arbejde med, hvad du har lært og derefter genoptage kurset med fornyet energi og visdom til at dele ud til de andre.

Begge kurser foregår på Fuglsangcentret i Fredericia, hvor der er øvekøkken, Show Down, svømmehal og masser af kompetent personale.

Kurset den 9.-11. august koster 350,00 kr. pr. deltager.

Tilmelding skal ske senest fredag den 28. juni til sekretær Karina Kyhl i kursusafdelingen på tlf. nr. 76 20 22 02, eller på e-mail: kursusafdelingen@blind.dk

Når du tilmelder dig kurset, er du automatisk tilmeldt 2. modul den 13.-15. september.

Ved tilmeldingen skal du oplyse: om du har forældre med, om du er på diæt, medbringer førerhund eller om der er andre hensyn vi skal tage.

Skynd dig, for der er et begrænset antal pladser.

Vi glæder os til at se jer

 

 

Detaljer

Start:
9. august 2019 @ 07:00
Slut:
11. august 2019 @ 16:00
Begivenhed Kategori:

Sted

DBSU
Blekinge Boulevard 2
Taastrup,Storkøbenhavn2630Danmark
Telefon:
+45 7171 0223
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Dansk Blindesamfunds Ungdom
Telefon:
+45 7171 0223
E-mail:
tilmelding@dbsu.dk
Se Arrangør hjemmeside