Vælg en side

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DBSU får børn med glæde 2022

25. november 2022 @ 08:00 - 27. november 2022 @ 17:00

DKK300
Øverst ses en baby liggende på maven kun iført ble. Babyen sover. Nederst er der tekst på en grøn baggrund

DBSU får børn med glæde 2022
Dato: 25.-27. november 2022
Går du og drømmer om en dag at stifte familie, men er i tvivl om, hvordan det kan lade sig gøre, når du eller din partner  har et synshandicap?

Er du nysgerrig, hvordan andre forældre har klaret opgaven?

Måske er du lige blevet forælder og sidder med en baby i armene – du mangler nogle at sparre med?

Alle er velkomne.

Efter sidste års store succes med arrangementet, byder vi igen velkommen til endnu en omgang spændende babysnak – og du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen weekenden, 25.-27. november 2022.

At få børn kan være en svær beslutning, hvis du, din partner, eller jer begge, har et synshandicap. Måske går du og tænker på, om din øjensygdom er arvelig, og om hvorvidt du skulle få det tjekket? Du bekymrer dig om, om kommunen, i det øjeblik du, eller din partner bliver gravid, automatisk vil komme og kigge dig over skulderen, og vurdere din forældreevne?  Er det overhovedet muligt at lave øjenkontakt, og hvordan ved man, om det er lykkedes godt for én at gøre det?  Hvilken hjælp har man ret til, når man er en synshandicappet forælder?  Der er så mange etiske og praktiske dilemmaer, at det er svært bare at glæde sig naturligt over at skulle få børn…

Bare rolig – Du er ikke alene med disse tanker!

DBSU tilbyder et arrangement, til dig, hvor du kan stille alle de ”dumme spørgsmål” og hvor der både er plads til at bekymre sig og glæde sig til at blive mor og far.

Arrangementet vil forløbe over en weekend, med overnatning på Fuglsangcentret.

Til arrangementet vil du blandt andet få mulighed for at høre oplæg fra – og stille spørgsmål til – synshandicappede forældre, der stiller deres viden til rådighed.  Der være rum og plads til at drøfte og diskutere de dilemmaer, der kan opstå. Der vil blive fortalt om, hvordan en hverdag kan se ud helt fra start af.  Det er her, du kan få gode tips og tricks.

Du får også lejlighed til at høre et oplæg om, hvilke rettigheder du har, og hvilken hjælp du eksempelvis kan få af kommunen. Hvilke paragraffer, der vil være gode at søge, og hvem, der hjælper dig godt på vej.

Det er både muligt for dig at deltage alene og med din partner. Også selvom din partner er seende. Vi mener der skal være plads til alle, ligegyldigt hvilken part i et forhold man tilhører.

Det koster 300 kr. at deltage i hele weekenden, for medlemmer af DBSU. Hvis du kommer som et par, koster det 500 kr. for jer begge at deltage. I vil begge kunne få refunderet transport til og fra dette arrangement, uanset om I er seende eller har et synshandicap.

Vi forsøger at skabe et rum, til drøftelse og sparring omkring et svært, men spændende tema. Det håber vi, at I vil hjælpe os med.

Arrangementet foregår på Fuglsangscenteret i Fredericia. Der vil være fællestransport til Hotellet fra Fredericia station. Vi har et begrænset antal pladser, så skynd dig at tilmelde dig.

Flere praktiske info følger.

Er du interesseret så tilmeld dig via e-mail: tilmelding@dbsu.dk senest den 1. november 2022

Du kan også ringe og tilmelde dig på tlf: 71 71 02 23. Husk at oplyse, ved tilmelding, om du har særlige kosthensyn eller diæt, som hotellet og arrangørerne skal tage hensyn til. Hvis du har brug for din egen personlige hjælper for at skabe mest tryghed omkring det praktiske, for dig, så har du lov til at tage vedkommende med. Det er blot vigtigt du oplyser det ved tilmeldingen.

Er du i tvivl om noget er du velkommen til at kontakte arrangørerne.

Mange venlige hilsner  fra: Mie Henriksen tlf: 28 71 47 72 og Maria Andersen tlf: 31 36 60 11.

Detaljer

Start:
25. november 2022 @ 08:00
Slut:
27. november 2022 @ 17:00
Pris:
DKK300
Begivenhed Kategori:

Sted

Fuglsangcentret, Fredericia
Søndermarksvej 150
Fredericia,7000Danmark
+ Google Maps