Nyhedsbrev September 2016

Nyhedsbrev September 2016

- 23/09/16

”Der er så meget, der kan trykke
gøre dagen trist og grå
Se de folk der uden lykke
bare går og går i stå

Lad dem lege i livstræets krone
Lad dem føle, at livet er stort
lad dem skue de blå horisonter
og himmelhvælvingens port.”


En lystig melodi, en sal fyldt med morgentrætte mennesker og en rusten musiklærerstemme, der vil have alle med. Sangen hér prydes over hele landets folkeskoler, hvor eleverne tages gennem verdens forskelligheder og livets udfordringer. Hvad de får ud af den tekst, skal være i det uvisse – men ånden om fællesskab og medansvar vil altid stå højt.
DBSU's formand Kim Sørensen og andre DBSU'ere deltager i projektet ”Alle Med – Inklusion i øjenhøjde” - et projekt udarbejdet af SUMH og Danske Skoleelever DSE, hvor formålet er at komme ud på folkeskoler og tage dialogen om forskellighed og fællesskab. Handicap er mange ting, men alle er anderledes – og det er helt okay!
Afslutningsvis har teksten flere ligheder med vores DBSU; at vi er alle sammen med til at give hinanden gode oplevelser og følelsen af at livet er stort – den tak skal I alle ha'!

NYT FRA HOVEDBESTYRELSEN
Hovedbestyrelsen har holdt 2 møder siden sidste nyhedsmail; 23. juli og 2.-3. september. Vi har vendt vores nye hjemmeside, optimering af samarbejdet med foreningens partnere samt drøftet vores principprogram. Sammenholdt med alle udmeldinger, der kom på vores landsmøde i april, er vi ved at udfærdige målplaner og sociale/politiske strategier. Det tager tid, men der knokles derudaf! Én af strategierne dog at være mere synlige. Det har hovedbestyrelsen i form af at være repræsenteret ved Sveriges Medlemsforum i juni – Cathrine Honoré og Tine Drelsdorf var af sted. Her oplevede de vores nordiske venner, og deres måde at være ung med et synshandicap i Sverige. Ydermere også en anden måde at afholde og finde kandidater til generalforsamling – den erfaringer tager vi med videre.
Et andet sted i juni var Sofie Monggaard og Victor Dahl til Folkemødet på Bornholm. Sammen med DBS var de til forskellige workshops og afprøve nye apps til blinde og svagtseende. Allerede nu, kan vi fortælle at DBSU vil deltage til næste års Folkemøde og med egen stand.
Så blev der et lille hul i programmet på årets Summer Camp på IBOS i juli, og det benyttede Kim Sørensen til at møde de unge på denne lejr. Nogle var allerede medlemmer i DBSU, andre blev klogere på foreningen og dens aktiviteter. Fælles for dem alle var, at efter en hård lang uge, så er de stadig en flok unge synshandicappede med livsmod og livsglæde – en kæmpe dejlig oplevelse, som kun kan takkes for.
Desværre nåede hovedbestyrelsen ikke at sende nogen til Ungdommens Folkemøde i september, men SUMH kan berette, at det var spændemde og deres egne workshops om fritidsliv var en øjenåbner for mange mennesker.
 
Hvad så nu? Har hovedbestyrelsen opnået deres synlighed? Vil de droppe med deres repræsentationer? Det korte svar er nej. Norges landsmøde ligger for døren, og hovedbestyrelsen har 2 repræsentanter med. I samme weekend, 16.-8. september, er der yderligere 2 repræsentanter med til Forældreforeningens kursusweekend Syn På Sagen. Til dette kursus vil der bl.a. være oplæg fra Arctic Circle Race deltager Arne Christensen og coach Ulla Holtze mm. Og så til sidst, så vil Kim Sørensen og Danni Lundgren deltage i NUK møde i oktober, hvor der vil blive diskuteret det nordiske samarbejde og unge synshandicappedes uddannelsesmuligheder.
 
Styrken i DBSU er vores fællesskab og netværkssparring, og dette er netop hvad hovedbestyrelse vil vise medlemmerne. Derfor er der nemlig kommet to nye tjenester, som DBSU vil forsøge sig med. Sofie Monggaard og Cathrine Honoré stiller sig til rådighed for vejledning og gode råd til hverdagen som ung med synshandicap. De vil give dig telefonisk coaching og allermest en samtale hvor du bliver hørt. Denne vejledning tilbydes lige nu kun til unge under 18 år, og man skal først skrive en mail til vejledning@dbsu.dk og aftale en tid.
Den anden tjeneste som DBSU vil give jer medlemmer er retshjælp. Denne ide udspringer fra det tidligere Ret og Pligt arrangement, hvor behovet for mere viden om sociale rettigheder blev ønsket. Mie Henriksen, som studerer socialrådgivning, samt Mikael Krarup, der er uddannet jurist og skrev speciale i førtidspension og fleksjob – disse to vil stå til rådighed for spørgsmål til sociale rettigheder. De kan kontaktes på retshjaelp@dbsu.dk.
Begge tjenester er udarbejdet er vores egne frivillige medlemmer, og de lover tavshedspligt så der er et trygt rum for dig.
 
 
Og så er d. 15. oktober deadlinen for arrangementsforslag til næste år. Kom på en fed ide, skriv en beskrivelse samt et budget og så vender vi tilbage til dig! Vi kan ikke love, at arrangementet bliver godkendt, men vi lover at dit forslag er vigtigt for os.
 
REGION VEST
 
Efter en fantastisk grillfest i Aalborg, er Region Vest klar med endnu flere spændende arrangementer til dig.
 
Er du til comedy og Anders Mattesen? Efter en pause er én af Danmarks mest anerkendte og sjoveste komiker tilbage med et splinternyt show. Det foregår d. 4. november i Odense, og prisen er 200 kr. Prisen inkluderer en billet og aftensmad.
 
REGION ØST
 
Grin og lækker mad var på menuen til Nykøbing Falster Revyen, og Region Øst har flere arrangementer til efteråret.
 
Gemmer der sig en iværksætter i dig, og har du en knaldgod ide? Et iværksætter arrangement er i støbeskeen og invitationen er på vej!
 
Vil du være klogere på hjælpemidler eller bare vil afprøve nogle nye? Region Øst og Birgit Christensen fra IBOS samarbejder om et arrangement, hvor lige dine behov vil blive hørt. Arrangementet vil foregå sidst på året, og invitationen er på trapperne!
 
 
LANDSDÆKKENDE ARRANGEMENTER
 
Efteråret byder på en masse spændende arrangementer, så frem med kalenderen og tilmeld dig de arrangementer der har din interesse.
 
Er du mellem 10 og 18 år, og du ved ikke hvad du skal lave i efterårsferien? Så tilmeld dig til den traditionsrige Mini-efterårsferie! Dette års tema er Halloween, så iklæd dig dit uhyggeligste kostume. Arrangementet er på Stausgård ved Kalundborg og foregår d. 15.-18. oktober. Prisen er 400 kr. og gyset i mørket kommer nærmere.
 
Vil du gerne blive bedre til at sætte hylder op, eller bare betjene en værktøjskasse? Så er Gør Det Selv arrangementet lige noget for dig! Du er selv med til at bestemme, hvad du gerne vil lære – om det er at slå et søm i et bræt eller opsætte lamper. Det foregår på Fuglsangcenteret i Fredericia d. 11.-13. november og prisen er 500 kr. Det inkluderer forplejning samt undervisning.
 
Et nyt Ret og Pligt arrangement er også på vej. D. 18.-19. november på Fuglsangcenteret vil du kunne blive klogere på dine rettigheder, men også flere spændende oplæg om fritidsliv og ADL øvelser vil der også være fokus på. Invitationen er meget snart i hænde.
 
Julemad, julehygge og julesjov til netop dig! D. 16.-18. december er årets julefrokost, og det foregår på Skovgård i Middelfart. En hel weekend med for 349 kr. - men prisen stiger, hvis du er for langsom på aftrækkeren!
 
Er du klar på en masse fede oplevelser med vores nordiske venner? Så sæt kryds i kalenderen i uge 29 2017 - Nordic Camp i Danmark! Årets tema er "Til lands, til vands og i luften", hvor en masse forskellige aktiviteter sker i i disse elementer. Det foregår i Middelfart på Fyn, hvor man kan opleve det smukkeste danske kultur. Invitationen kommer meget snart!
 
Du kan læse meget mere om alle arrangementerne og deres invitationer inde på vores hjemmeside www.dbsu.dk. Og som altid vil du kunne ansøge om en personlig hjælper med til arrangementerne hvis dette behøves. Du kan tilmelde dig til vores arrangementer på tilmelding@dbsu.dk, på tlf. 38 19 02 23 eller direkte på vores hjemmeside. Og nu kan man også betale via Swipp!
Er der nogle andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontoret på kontor@dbsu.dk.
 
Efterårssol og fællesskabs-highfive herfra!

Tilmeld

For- og efternavn
Mail adresse
Tlf. nummer
Særlige oplysninger (info om kost, medicin og allergi)
CPR-nr.
 


Tilbage til oversigten