Arrangementer

Region Øst - Transportarrangement

Dato:
Lørdag d. 19. januar 2019 kl. 00:00
Sted:
Valby
Pris:
100.00 Kr.
Beskrivelse:
Invitation til transportarrangement i Region Øst
 
Afgange, Blindetrafikken.dk, Blindsquare, bus, Flextrafik, Google Maps, Apple Maps, metro, moovit, perron, rabatordninger, rejsetips, S-tog, tog.
Lyder noget af det ovenstående spændende, så læs videre herunder.
 
Lørdag den 19. januar 2019 bliver en dag, som står i den offentlige transports tegn, i hvert fald i DBSU Region Øst. Så hvis du fx har svært ved at finde et sæde i bussen, finde rundt på en perron, tage et tog eller metroen, eller gerne vil kunne planlægge din rejse, så er det her, du skal stå på.
 
Arrangementet kommer til at bestå af to dele. Først en del, hvor vi skal tale om, hvordan vi rejser som blinde eller svagsynede, og hvilke apps, vi kan bruge til at gøre det at rejse lettere. Der kommer også en mobilityinstruktør, nemlig Henrik Persson fra Instituttet for Blinde Og Svagsynede, som vil fortælle om det at rejse som synshandicappet. Anden del vil foregå ude i den virkelige verden. Her skal vi nemlig prøve de forskellige tips og fiduser af i praksis. Vi skal ud at køre i tog, bus og metro, samt prøve at gå på perroner både med og uden ledelinjer. Der vil også være mulighed for at afprøve diverse rejseapps.
 
Vi starter kl. 10.30 på Valbystation foran 7-ELEVEN. Herfra går vi i samlet flok til beboerlokalet på Ramsingsvej, som har adressen Ramsingsvej 12, 2500 Valby. Hvis man selv ønsker at komme til Ramsingsvej, er der mulighed for at parkere der, hvis man kommer i bil. Her vil vi være under den første del af arrangementet. Efter oplæg fra os arrangører samt Henrik Person, spørgsmål og erfaringsudveksling vil der være en kort pause, før vi går over til den mere praktiske del. Her skal vi bl.a. prøve kræfter med Københavns Hovedbanegård og Nørreport station.  Vi kigger ikke på konkrete ruter, men mere på principper, teknikker og systemer. Det er derfor ikke en forudsætning, at du i forvejen har erfaring med at bruge den offentlige transport på egen hånd. Dagen afsluttes med fælles aftensmad, hvor vi kan vende dagens oplevelser.
 
Der vil være hjælpere til stede under arrangementet. Hjælperne vil sørge for, at alle kommer sikkert omkring, samt praktiske ting, så som  at hælde kaffe op, osv. Det er dog også muligt at have en personlig hjælper med, hvis man har særlige behov. Det kan eksempelvis være hjælp til personlig pleje eller tolkebistand. Hvis du ønsker at have en personlig hjælper med, skal du ansøge om det hos DBSU's forretningsudvalg. Forretningsudvalget kan kontaktes på mailadressen fu@dbsu.dk. Hvis ansøgningen imødekommes, skal du tilmelde dig og din hjælper samtidig.
 
Alle rejseudgifter under selve arrangementet betales af foreningen, medmindre man selv har et Moviakort, som i så fald vil medføre, at ens transport er gratis. Udgifter til transport til og fra arrangementet kan refunderes efter foreningens regler vedrørende refusion af transport.
 
Tilmelding skal ske til DBSU's kontor senest søndag den 13. januar 2019. Ved tilmelding bedes du oplyse, om du ønsker at deltage i fællesopsamlingen på Valby station, eller om du selv kommer til beboerlokalet på Ramsingsvej. Tilmelding kan ske på følgende måder:
Via foreningens hjemmeside på www.dbsu.dk.
Via email til tilmelding@dbsu.dk
Via kontorets telefon på 71 71 02 23
Prisen for at deltage er 100 kr. Dette beløb dækker dels foreningens udgifter til transport under selve arrangementet, dels aftensmad og en drikkevare. Beløbet skal indsættes på Region Østs konto. Dette kan ske på følgende måder:
Via overførsel til regionens konto, som har reg.nr.: 7608 og kontonr.: 1721110
Via MobilePay: til 44320
I begge tilfælde bedes du skrive transport i tekstfeltet, så kontoret ved, at det er betaling for dette arrangement.
Vi gør opmærksom på, at du først er tilmeldt, når din betaling er modtaget.
 
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os arrangører. Vi kan kontaktes på følgende telefonnumre:
Anja Støvring: 60 88 08 31
Dennis Rasmussen: 26 74 43 22
Susanne Pedersen: 20 14 46 64
 
Vi håber at se en masse blinde passagerer til denne dag i transportens tegn.

Tilmeldingsformular:

Navn:

Email:

Telefon:

Besked:

Tilbage til oversigt