Arrangementer

Landsarrangement - konference for studerende

Dato:
Lørdag d. 17. november 2018 kl. 00:00 til Søndag d. 18. november 2018 kl. 00:00
Sted:
Fredericia
Pris:
250.00 Kr.
Beskrivelse:
Invitation til konference om studievalg og jobmuligheder.
 
Er du studerende på en ungdoms eller videregående uddannelse, eller er du færdiguddannet, og ved ikke helt hvordan man får det bedste afsæt, når man skal ud på arbejdsmarkedet. Så er dette arrangement måske noget for dig.
 
Du har et synshandicap og hvad så?
Betyder det noget for, hvad du kan blive? Måske, måske ikke?
Det sætter vi fokus på denne konference, hvor vi udfordre indgroede ideer om, hvad man som synshandikappet kan beskæftige sig med.

De fleste kender til nogen som enten arbejder som massør, jurist eller bag en telefon, men hvad vil det egentlig sige, og hvilke andre muligheder har man, hvis man drømmer om at gå andre veje.
Vi skal på konferencen undersøge, hvordan vi finder ud af, hvad vi gerne vil, hvad vi skal kunne for at opnå vores mål og hvilke muligheder vi særligt får stillet til rådighed for, at vi kan udnytte det vi kan og opnå det vi vil.
For det første skal vi arbejde med vore ønsker drømme og mål. Hvordan finder vi frem til, hvad det egentlig er vi godt kunne tænke os, og hvordan kan vi konkretisere det til et egentligt studie eller jobvalg.

For det andet skal vi arbejde med, hvad vi kan og skal kunne, for at det vi gerne vil kan blive til virkelighed. Det handler især om de forskellige kompetencer der kræves for at kunne gennemføre en uddannelse og få og fastholde et job.
For det tredje, og sidste, skal vi beskæftige os med, hvad vi må, forstået som, hvilke særlige ordninger vi som synshandicappede har adgang til, men også helt almindelige regler for forskellige forhold omkring det at tage en uddannelse og efterfølgende få et job.

I løbet af konferencen vil vi få besøg af en række mennesker med synshandicap, som alle på den ene eller anden måde har erfaring med at komme igennem uddannelse og efterfølgende få job. Vi vil prøve at få så bredt et fælt af uddannelser og jobmuligheder med, da vi gerne vil vise, at der er mange flere muligheder for at komme til at lave noget man brænder for, end man måske lige går og tror.
 
Arrangementet finder sted fra den 17. til den 18. november. Weekenden byder blandt andet på oplæg fra Dansk Blindesamfunds regionskonsulenter, samt workshops fra synshandicappede fra det ordinære arbejdsmarked, som vil komme og dele deres oplevelser og erfaringer fra deres arbejdsliv. Arrangementet giver dig også mulighed for, at spare med ligesindede, og måske få nogle gode råd til, hvordan man griber uddannelsen an.
Søndag vil du have mulighed for at tage en forældre med, da der vil være en workshop specielt til dem, hvor de har mulighed for at stille alle de spørgsmål de ikke ellers ved hvor de skal få svar på.

Arrangementet foregår på fuglsangcenteret i Fredericia, og deltagerprisen er 250 kr. for deltagere, og 0 kr. for forældre dog med egenbetaling af frokost. Man skal være minimum 14 år for at deltage.
Hvis du ønsker at tilmelde dig dette arrangement, skal du skrive til tilmelding@dbsu.dk. I din tilmelding skal du oplyse navn, og om du har specielle kostbehov eller madallergier, samt om der er nogen du ønsker at dele værelse med. Husk også at oplyse om du er medlem af DBSU eller Interessegruppen. Du har endvidere mulighed for at tage din egen hjælper med, ansøgning om dette skal skrives til forretningsudvalget på fu@dbsu.dk.
Til sidst skal du huske at oplyse hvis du ønsker at stige på fællestransporten fra København eller Århus.
Tilmeldingsfristen er 31-10-2018.

Har du opklarende spørgsmål til arrangementet,
kan du skrive til studerende@dbsu.dk eller ringe til arrangørerne på 60 60 63 57.

Vi glæder os til at se dig.
De bedste hilsner fra arrangørgruppen Nadia, Karen, Marlene og Sofie

Tilmeldingsformular:

Navn:

Email:

Telefon:

Besked:

Tilbage til oversigt