Arrangementer

Region Øst - Vikingespil

Dato:
2018-06-24 11:00:00
Sted:
Frederikssunds
Beskrivelse:
Invitation til vikingemarked og vikingespil i Frederiksund
 
Kunne du tænke dig at møde en viking, gå på opdagelse på et vikingemarked, se og røre historiske bygninger fra vikingetiden, og sidst, men bestemt ikke mindst, få en spændende teateroplevelse, hvor handlingen udspiller sig i vikingernes univers? Så skal du tage med, når Region Øst, i hvert fald mentalt, tager på en tidsrejse tilbage til vikingetiden ved at besøge Frederiksund Vikingespil søndag den 24. juni.
 
Frederiksund Vikingespil foregår på Kalvøvej 26, 3600 Frederikssund. Her vil vi ankomme ca. kl. 11.00. Praktiske oplysninger om fællestransport mv. udsendes efter tilmeldingsfristen. Da det er et arrangement, hvor vi skal gå meget rundt, anbefaler vi, at du tager noget fodtøj på, der er godt at gå i.
 
Vi starter med en tur rundt på markedet, hvor diverse boder byder på ting som smykker, tøj, røgvarer, mjød, mv. Der er både mere kommercielle boder og boder, hvor folk fremviser og sælger egne, hjemmelavede produkter. Under denne markedstur går vi rundt i små grupper. Vi anbefaler, at du spiser frokost under denne markedstur, da der ikke er planlagt fællesspisning efter teaterforestillingen. Mad og drikke i forbindelse med arrangementet er for egen regning. Markedsturen afsluttes kl. 14.20, hvor vi alle mødes for at få en rundvisning på Kalvøens vikingeboplads og området omkring den. Der vil bl.a. være mulighed for at få et kik ud over Roskilde Fjord, og opleve forskellige huse, der er opført på grundlag af bygninger, der er fundet ved arkæologiske undersøgelser. Rundvisningen varer ca. En time, hvorefter vi går over til dagens højdepunkt, forestillingen Heids hævn, som starter kl. 16.00. Dette er et teaterstykke om jætter, guder og mennesker og deres verdener. Da der ikke er faste pladser til forestillingen, skal du medbringe et tæppe til at sidde på. Denne forestilling slutter ca. Kl. 18.30. Herefter fører den mentale tidsmaskine os tilbage til nutiden.
 
Vil du vide mere om Frederiksund Vikingespil, kan du læse om det på adressen www.vikingespil.dk.
 
For at alle kan få en tryg og udbytterig dag, har vi fuldt seende hjælpere med, som kan hjælpe med turen til og fra arrangementet, samt vise os rundt på markedet og beskrive, hvad der foregår under teaterforestillingen. Hvis du har ledsagerkort til Danske Handicaporganisationer (DH), opfordrer vi dig til at tage det med, da vi så kan få refunderet hjælpernes billetter.
 
Hvis du synes, dette arrangement lyder spændende, og kunne tænke dig at deltage, skal du tilmelde dig senest søndag den 17. juni. Da vi kun har 8 pladser, anbefaler vi, at du tilmelder dig hurtigt, da det er først til mølle princippet, der gælder. Tilmelding kan ske på flere måder. På mail til tilmelding@dbsu.dk, på tlf. 71 71 02 23, eller via www.dbsu.dk. Ved tilmeldingen bedes du oplyse, om du ønsker at deltage i fællestransporten fra Københavns Hovedbanegård, om du støder til undervejs til frederiksund og i så fald hvor, eller om du selv finder hen til Kalvøen.
 
Hvad angår prisen for at deltage, så er den 125 kr. Deltagerbetalingen skal ske til Region Østs konto
Reg.ner.: 7608
Kontonr.: 1721110
MobilePay: 44320
Iphone brugere kan med fordel benytter sig af dette link: mobilepay://send?phone=44320&amount=125&comment=vikingespil
Husk at skrive Vikingespil i meddelelsesfeltet, når du overfører pengene.
Vær opmærksom på, at du først er tilmeldt, når din betaling er modtaget.
 
I forbindelse med DBSU’s arrangementer er det muligt at have en personlig hjælper med, hvis du har særlige behov, som DBSU’s hjælpere ikke kan imødekomme. Det kan fx være hjælp til personlig pleje eller tolkebistand. Hvis du ønsker at have en personlig hjælper med til arrangementet, skal du ansøge DBSU’s forretningsudvalg om tilladelse til dette. Det gøres ved at skrive til fu@dbsu.dk. Vi anbefaler, at du ansøger i god tid, så forretningsudvalget kan nå at behandle ansøgningen. Hvis ansøgningen imødekommes, skal du herefter selv tilmelde din hjælper.
 
Har du spørgsmål til os arrangører, er du velkommen til at kontakte os. Du kan enten kontakte Susanne Pedersen på mailen sp@susanne-pedersen.dk eller mobil 20 14 46 64, eller Anja Støvring på mailen anja@vittinghoff.dk eller mobil 60 88. 08 31.
 
Vi glæder os til at se nogle friske DBSU’ere og deres indre vikinger til en hyggelig og spændende dag.
 
Anja og SusanneTilbage til oversigt