DBSU er en organisation for
unge med et synshandicap.

Nyhedsmail december 2017

15/12/17
NYHEDSMAIL december 2017
 
Så blev det altså december.
 
Den sidste måned i året kom, som den altid plejer: uforventet og med en varm gensynsglæde. I et lille sneklædt rækkehus i Aalborg sidder undertegnet og skriver denne nyhedsmail, mens lyden af børn, som lejer i sneen trænger ind sammen med kulden og duften af nyfaldet sne.
 
Jeg fik at vide af min kæreste i dag inden hun tog afsted til læreseminariet, at ingen blinde kan lide sne. Den gør det jo svært at færdes for os og bliver alt for hurtigt til søle. Jeg må give hende ret i de to punkter. Alligevel kan jeg ikke lade være med at elske den nyfaldne sne. Jeg elsker den måde den knitre på under støvlerne og den måde den afrunder skarpe lyde. Den rene luft, som følger med sneen føles forfriskende og det hvide lys fra sneen opliver mig selvom jeg ikke kan se mere af den grund.
 
Ser jeg tilbage, så har DBSU været igennem et turbulent efterår, som har efterladt os med en indsnævret bestyrelse. Først valgte Kim Sørensen at trække sig som formand, da han ikke længere følte, at han kunne overkomme opgaverne. Dernæst har flere af bestyrelsens medlemmer været presset på grund af uddannelse, andet foreningsarbejde og sygedom og har ikke haft de fornødne ressourcer til også at klare det frivillige arbejde i DBSU. Vi har således været slemt underbemandet i den seneste periode.
 
Trods dette og at uprøvede kræfter har været på de ledende poster, så har vi formået at komme stærkt videre. Det skyldes ikke mindst en pligtopfyldende Kathrine Leander som ny kassere og en meget garvet Christina Munkesø som suppleant og kæreste. Uden dem var det ikke sikkert, at hovedbestyrelsen havde klaret sig igennem til næste Landsmøde.
 
Nu kan vi se frem til et år 2018 med større håb og forventninger. Vi gennemførte et langt og udmattende udviddet HB-møde i november, hvor vi efter hårde forhandlinger, diskussion og prioritering kom frem til et budget for 2018. Vi godkendte i alt 10 arrangementer, som skal gennemføres i løbet af næste år. Som medlem af DBSU kan du allerede begynde at glæde dig. Der er allerede skrevet invitation ud til det første arrangement. Herudover vil der komme arrangementer så som sangweekend, Miniefterårsferie, Lalandia, selvudvikling, Gamerweekend, fritid og sport, sundhedsweekend, aktiv familie weekend og uddannelses og jobmesse.
 
Derudover samarbejder vi med andre foreninger om tilbud til børn og unge. Vi har blandt andet indgået et samarbejde med Forældreforeningen og DBS om projektet ”Mit første job” og en fælleskalender for børn og unge med synshandikap. Dertil har vi et samarbejde med DBS kreds Østjylland om Fællesspisning for unge og er i dialog med flere synscentre rundt om i landet med henblik på at få arrangeret infomøder.
 
Derfor kan vi i DBSU se frem til et begivenhedsfuldt og produktivt 2018.
 
Til slut vil jeg gerne sige tak for et godt år til alle i DBSU. Tak til Ditte for hendes indsats på kontoret. Tak til regionerne for deres lokale arbejde. Specielt et stort tak til Kenneth Schack Banner for et godt år i region Vest. Også et stort tak til vores samarbejdspartnere for den indsats de har gjort for vores medlemmer i 2017. Tak til vores bladredaktører Niklas, Stine og Mie for deres arbejde med at lave børne- og ungdomsbladet. Tak til alle vores arrangører i 2017 for de gode oplevelser, de gav os. Sidst men ikke mindst, så tak til alle jer medlemmer i DBSU. I er grunden til, at vi bruger vores energi og tid på dette arbejde.
 
Jeg glæder mig til at se jer alle i det nye år.
 
Glædelig Jul og Godt nytår
Søren Uhrenholt
Formand DBSU
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyt telefonnummer

24/08/17
Her kommer en glædelig nyhed. DBSU får Mobile Pay, så du kan fra d 31 august betale via mobile pay. Hurra. Jeg ved der er mange der har glædet sig til det. Farvel til langsomme og besværlige netbank.

Dog kommer der til at ske en mindre detalje samtidig med. Vi får nemlig nyt nummer i DBSU. Det betyder et farvel til det gode gamle fastnet nummer som har fulgt os siden tidernes morgen tilbage i 1981 og goddag til et nyt moderne mobil nummer, som dog, trods alt, minder lidt om det gamle. Det nye nummer er 71 71 02 23 og det kommer til at virke fra torsdag d 31 august.

Kommende arrangementer

Region Vest - Generalforsamling 2018

Tilmeld dig endelig årets generalforsamling i DBSU region Vest 2018, hvis du bare har en lille bitte interesse i at gøre noget godt for andre, hvis du er interesseret i, hvordan en forening styres, eller bare har lyst til at hygge i lag med andre synshandicappede.

Region Øst - Generalforsamling 2018

I år holder vi generalforsamlingen i Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4-8, 2500 Valby - lokale 1, 3. sal og efter den seriøse afdeling byder vi op til hyggelig snak og spil, samt lidt at spise. Har du et spil du kunne have lyst til at spille, så tag det endelig med.

Region Vest - Fastelavn

Er du klar på spas, gak og løjer,så kom med til fastelavn den 10. - 11.
Februar på Vojens efterskole.
Vi skal slå katten af tønden, lave fastelavnsboller som nydes med varm kakao, og naturligvis finde den sjoveste, flotteste  og bedst udklædte pirat, spejderman, prinsesse eller hvad man nu vil være udklædt som!

Landsdækkende - Selvværdsweekend over 18 år

Er du over 18 år? Og kunne du godt tænke dig at lære mere om både dig selv og andre mennesker?
Så er dette arrangement lige noget for dig.
Fra fredag d. 23. til søndag d. 25. februar inviterer DBSU vores medlemmer over 18 år til selvværdsweekend – denne gang i en hyggelig spejderhytte i Glamsbjerg på Fyn.

Landsmøde 2018

Så nærmer tiden sig atter engang dbsu’s årlige landsmøde. I år finder det sted i weekenden fra fredag d. 30. marts til søndag d. 1. april traditionen tro på Fuglsangscenteret i Fredericia. Det er her, at du har mulighed for at møde en masse af foreningens medlemmer, og møde både nye og gamle bekendtskaber.